Поранених і вбитих виносять за будь-яку ціну. Ми порушили цей закон, - Олексій Арестович

Куди дрейфують Збройні сили при Зеленському і Хомчаку? В розвал, дезорганізацію і деморалізацію?

Олексій Арестович. Фото: Главком.

"Усі біди від об'єктивної реальності. А вона така, що ми маємо в історії з солдатом, якого залишили на нейтральній смузі, одну з найчорніших сторінок цієї війни. Справжня ганьба", - пише військовий експерт Олексій Арестович на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"У послідовній серії епізодів, які там відбулися, було зроблено неправильно все, що можна, і ще кілька неправильностей придумали спеціально для нього. Розвал управління у бригаді.

Потім ми довго брехали про те, як було, щоб відмазатися від розвалу. Потім туди з'їздив головнокомандувач ЗСУ. І, підозрюю, сам організував евакуацію. І збрехали публічно ще раз про те, що все під контролем.

У результаті цієї організації, чи то поранений, чи то вже мертвий солдат, лежав на нейтральній смузі. Чотири дні. А потім нас смачно ткнули носом в реальність.

Скільки не говори про монтаж і навмисне створення вражень з боку інформаційних служб противника, ні бардак, що відбувається в нагрудній камері, ні факт чотирьох днів, цим не заговориш. І тим більше не заговориш нашої брехні.

Чому немає оцінок подій від ОБСЄ? Якщо реально був режим "тиші", ОБСЄ перші повинні були б підтвердити його порушення росіянами.

Що відбувається в Збройних силах? Чотири доби не могли організувати нормальну евакуацію, провалили дві спроби, брехали і дезінформували.

Що відбувається у військово-політичному управлінні державою? Пряме втручання двох головнокомандувачів не тільки не змінило ситуації - воно її погіршило.

Що відбувається в головах? У совісті? Логіка і етика військової служби передбачає, що своїх поранених і убитих виносять за будь-яку ціну.

У кожній армії світу є не один, не два і не три епізоди, в яких, для того, щоб винести не те що поранених - просто тіла, гинули нові солдати. Але виносили. Це - закон, який не обговорюється.

Якщо так не чинити, не повертати своїх, ніхто більше не піде. Закон цей має таку силу, що ні конкретна ситуація, ніякі міжнародні договори, жодна обставина у світі, не може служити виправданням для його порушення.

Ми - порушили. Що відбувається у Корпусі морської піхоти? І я повторюю своє питання - куди дрейфують Збройні сили при Зеленському і Хомчаку? В розвал, дезорганізацію і деморалізацію?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ситуація навколо Очеретиного важка і може погіршитися. Чим небезпечне просування ворога - Михайло Жирохов

вівторок, 23 квітень 2024, 11:59

Військовий експерт Михайло Жирохов прокоментував в ефірі Radio NV, яка ситуація навколо селища Очеретине, де, як повідомляється, є просування росіян, передають Патріоти України. «На жаль, ситуація навколо Очеретиного дуже важка і вона має схильність до...

"Виникло відчуття, що ми працюємо": Спікер "держради Криму" забув вимкнути мікрофон і озвучив цікаві речі (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 11:44

Так званий «голова держради» у тимчасово окупованому РФ Криму Володимир Константинов, йдучи на перерву, забив вимкнути свій мікрофон і випадково наговорив у нього зайвого. Відповідне відео було оприлюднено у соцмережах, передають Патріоти України. На н...