"Порошенко потроху стає "тефлоновим", і на превеликий жах у Зеленського - до п’ятого президента нічого не пристає", - політолог

"Якщо хтось вкидає у суспільство підслухані розмови – значить це комусь дуже потрібно. І справді. Фальшива «зрада» почала нагнітатися і одразу на багатьох медійних майданчиках. Включилися експерти та політики пов’язані з президентом Зеленським, що одразу ж демаскувало замовника. Дійшло до того, що катком дескридитації спробували проїхатися навіть про політиках, які висловились на підтримку Порошенка", - пише політолог Віктор Уколов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але як кажуть політтехнологи – «зрада не злетіла». Незважаючи на шалені зусилля команди Михайла Подоляка, обурення так і не підхопили соціальні мережі. Порошенко потроху стає «тефлоновим» і на превеликий жах у Зеленського – до п’ятого президента нічого не пристає.

Реальні причини оприлюднення нової плівки лежать на поверхні – Європейська солідарність стала лідером партійного рейтингу, а Порошенко на другому місці і наздоганяє Зеленського. Окрім того у політтехнологів влади нагальна потреба відволікти увагу від протестів проти несправедливого засудження Сергія Стерненка.

По суті змісту розмов Медведчука і Суркова одразу кидається в очі певний монтаж. Наприклад візит президента Порошенка до Австралії відбувся у грудні 2014 року, а на призначення Медведчука посередником у обміні полоненими Україна погодилася за півроку до того у червні. У оприлюдненому ж записі розмови, завдяки монтажу, робиться вигляд, що це події одного дня.

Посередництво Медведчука у звільненні заручників запропонувала Ангела Меркель ще 25 червня 2014 року і Україна погодилася – про це є багато офіційних повідомлень за 2014 рік. Взагалі на мою думку час припинити жонглювання записами розмов, що політично дискредитують наших відданих друзів на Заході, бо бачу пошук криміналу у розмові Порошенка і Байдена – Зеленського так нічому і не навчив.

Україна справді продавала електроенергію Криму в 2014 році, тоді ми думали, що там живуть наші громадяни. Блокада почалася пізніше і за згоди президента Порошенка. Криму обрізали воду, енергію і продукти, що значно здорожчало його утримання для Росії.

Фактом залишається одне: за Порошенка Україна стала енергетично незалежною від Росії, а за Зеленського навпаки відновила купівлю електроенергії у Москви і почала обговорювати повернення до купівлі газу. І справді імпорт електроенергії з Росії був повністю припинений наприкінці 2015 року. Зберігались лише технічні перетоки. Про це свідчать цифри Укренерго:

2015 – 2 295 млн кВт/год
2016 – 77 млн кВт/год
2017 – 48 млн кВт/год
2018 – 31 млн кВт/год

Однак з другої половини 2019 року, після перемоги Зеленського, було відновлено імпорт з Білорусі та Росії, де Україна закупила 2 699 млн кВт/год електроенергії. Іншими словами обсяг російської електроенергії в Україні збільшився у 87 разів! І це незважаючи на теплішу, ніж тепер зиму 2019-2020 рр.

Хочу нагадати , що імпорт електроенергії з Росії почався за «поправкою Геруса» одним із підприємств групи «Приват». Так через бажання наживи олігарха Україна знову потрапила на енергетичний гачок Москви, а вітчизняні ТЕС та АЕС виявились недозавантаженими.

Чи допоможуть нові «плівки» владі – це дуже сумнівно. А от прихильників Порошенка переконають, що лідера ЄС на Банковій продовжують вважати загрозою і намагаються дискредитувати. Тим часом в Україні лютує пандемія, а привезених вакцин вистачить для щеплень 0,6% населення. Не думайте, що про це хтось забуде через чергову порцію чорнухи".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...