Портников розповів, що може підштовхнути Захід до перегляду політики підтримки України

Для Заходу дуже важливо, щоб Україна могла відбитися від Росії, але так, щоб це не призвело до перспективи ядерного конфлікту. Захід тому й балансує між підтримкою України і необхідністю позбутися значної ескалації, яка призвела б до прямого конфлікту між Росією і країнами НАТО. Про це заявив політичний аналітик, публіцист Віталій Портников, передають Патріоти України.

"До речі, Росія зацікавлена в тому, щоб знищити українську державність, щоб поставити якомога більшу частину української території в залежність, але водночас вона, очевидно, не бажає за всіх своїх погроз прямого конфлікту з країнами-членами НАТО", - зазначив він.

Портников розповів, чи відбудеться зміна західної стратегії стосовно підтримки України, яка б дозволила зробити реальний перелом у війні. Аналітик також пояснив, що може підштовхнути Захід до перегляду своєї політики.

"Війна – насамперед карта бойових дій. Коли вона почне істотно змінюватися з того чи іншого боку, одразу почнуть змінюватися події. Я вас хочу запевнити: як тільки лінія бойових дій почне змінюватися в той чи інший бік, одразу зміниться і ситуація із західною допомогою. Тому що, якщо українці щось втратять, то одразу ті політики на Заході, які зараз є прихильниками України, будуть говорити: "Бачите, ви вчасно не виділили грошей і росіяни захопили українське місто, і там вбивають, ґвалтують і грабують, це все на вашій совісті, сенатор такий-то". Якщо українці звільнять якесь велике місто Мелітополь чи Токмак, то будуть говорити: "Бачите, українці просуваються, якби ви дали їм більше допомоги, вже було б закінчення цієї війни". Саме такий розвиток подій і може реально змінити політичний ландшафт на Заході", - резюмував він.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фортуна в гостях

п’ятниця, 27 вересень 2024, 5:01

Є давній сюжет про марнування даних людині можливостей. . Його віддзеркалено і в біблійній притчі про таланти, і в байках різних народів… . російський байкар Крилов присвятив йому байку «Фортуна в гостях». . Оскільки наші можновладці найшвидше ознай...

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...