Портников спрогнозував, чия перемога на виборах у Польщі буде на користь євроінтеграції України

В ситуації з перемогою лібералів під час парламентських виборів у Польщі шлях України до ЄС стане коротшим. В ефірі свого Youtube-каналу український журналіст та телеведучий Віталій Портников надав аналітичний огляд можливих результатів парламентських виборів у Польщі, передають Патріоти України.

"Польський уряд на чолі із Дональдом Туском (колишній прем’єр Польщі — ред.) може бути рішучим прихильником всі тих змін, які мають відбуватися з точки зору покращення ефективності роботи ЄС. Він точно не буде союзником прем'єра Угорщини Віктора Орбана і прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіца. А це означає, що вплив угорського і словацького прем’єр-міністрів у Європі змаліє", — вважає Портников.

Водночас, на його думку, говорити про те, що ліберали мають реальну можливість перемогти польських правих у цих парламентських перегонах передчасно. "Можна говорити про те, що керівна партія "Право і справедливість" має шанси зцементувати свою владу і це буде означати, як багато хто зараз говорить у Варшаві, "орбанізацією Польщі". Якщо "Право і справедливість" вперше в історії цієї країни захистить свою можливість керувати Польщею вже третій термін поспіль, ми можемо на виході мати справу з такою собі керованою демократією. Коли вибори, як це відбувається в угорщині, можуть проходити вчасно, на місцевих виборах можуть навіть перемагати представники опозиції, а так як влада настільки серйозно контролює суспільство, сіспільні медіа, самі настрої в країні, що сподіватися на те, що влада та її ідеологічний мейнстрім зміняться, годі", — додав журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Справжні московські біси: Як росіяни катують українських військових, які потрапили в полон на Харківщині (відео)

понеділок, 3 червень 2024, 0:55

Окупанти захопили в полон українських військових на Харківському напрямку і знущаються з безпорадних. Про це повідомляє телеграм-канал БУТУСОВ ПЛЮС. . "Невиліковно хвора нація, яка сама знімає свої воєнні злочини. Так російські виродки знущаються з ук...

Постскриптум до бою Усик-Ф'юрі. Чому британці вболівали за українця, - Віктор Трегубов

понеділок, 3 червень 2024, 0:30

"Я теж останній тиждень почитав багато іноземних пабликів. Благо, ФБ так налаштований, що прочтеш один – тобі ще два тижні підкидати за темою буде", - пише блогер та військовослужбовець Віктор Трегубов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають...