Портрет середнього українця: Без освіти, але з зайвою вагою, - Держстат

Сумний портрет пересічного середнього українця опубліковано в доповіді "Соціально-демографічні характеристики домогосподарств України у 2021 році" (Держстат).

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Більшість українців страждають від надлишку ваги — з цією проблемою зіткнулася більша частина жителів нашої країни, повідомляють Патріоти України.

Про це йдеться в доповіді "Соціально-демографічні характеристики домогосподарств України у 2021 році", опублікованій Держстатом 10 серпня.

Згідно зі статистичними даними, від зайвої ваги та різних форм ожиріння страждають понад 56% громадян. Проте, за рік цей показник не збільшився. Причому жінки краще стежать за своєю фігурою — серед них з надмірною вагою стикаються 54,5%, тоді як серед чоловіків таких 58,8%.

У нормі вага у 42,4% жителів України, ще у 1,2% вона знижена.

Як уточнили в статистичному відомстві, в середньому українці важать 75 кг (71 кг — жінки та 80 кг — чоловіки), а їхній зріст 169 см (164 см у жінок і 175 см у чоловіків). За рік ці показники не змінилися.

Крім того, науковий ступінь бакалавра наук і вище є тільки у 29,7% населення у віці від 25 років. Навчаються такі люди в середньому 12,4 року.

Також цікаво, що у 0,4% українців у віці від 14 до 25 років немає ніякої освіти, вони не вміють ані читати, ані писати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Проблема, що зростає": Що довше Україна тягне з мобілізацією, то менш імовірним стає контрнаступ, - The Washington Post

неділя, 28 квітень 2024, 13:28

Довгоочікуване отримання допомоги від США допоможе Україні зупинити наступ Росії найближчими місяцями, але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності означають, що Київ навряд чи зможе піти в наступ щонайменше до 2025 року. Про це пи...

Пропагандисти Кремля вигадали фейк про наркокур'єра для тероборонців із Харківщини

неділя, 28 квітень 2024, 12:59

У російських Telegram-каналах розповсюджують неправдиву інформацію про те, що у Харкові затримали наркокур'єра, який нібито постачав наркотики бійцям 113-ї окремої бригади територіальної оборони. Пропагандисти стверджують, що слідчі тривалий час намага...