Посадовиці радять піти у відставку: Приватне життя міністерки освіти Франції спровокувало скандал у новому уряді

Приватне життя нової міністерки освіти Франції Амелі Удеа-Кастер спричинило першу серйозну кризу у новому французькому уряді Габріеля Аттала. Про це йдеться у публікації The Guardian, передають Патріоти України.

Амелі Удеа-Кастера звинуватили у тому, що вона приховала справжню причину, чому віддала дітей до приватної школи багато років тому. Через кілька днів після призначення Амелі Удеа-Кастера зіткнулася із закликами піти у відставку, оскільки вона стверджувала, що перевела старшого сина у приватну школу, бо була розчарована відсутністю вчителів на уроках у державній.

Коледж Станіслас де Парі, до якого міністерка у минулому перевела свого сина і двох молодших дітей, є платним навчальним закладом, серед випускників якого – князь Монако Альберт I і генерал Шарль де Голль.

Однак колишня вчителька дитини розповіла газеті Libération, що Удеа-Кастера та її чоловік змінили школу, тому що заклад відмовився перевести хлопчика у старший клас. «Я відчуваю, що особисто мене атакували. Я не була відсутня, і навіть якби це було так, у нас (вчителів) все одно повинна бути заміна», – сказала газеті вчителька, яку ідентифікували як Флоранс, та яка уже вийшла на пенсію.

Журналіст Ніколя Пуанкаре, син якого навчався в цій же державній школі, підтримав колишню вчительку в інтерв'ю французькому телебаченню: «За вісім років не було жодного прогулу, коли б вчителя не замінили».

У понеділок представники профспілки вчителів зажадали від Удеа-Кастера, чий мандат охоплює не лише освіту, а й спорт і літні Олімпійські ігри, публічних вибачень.

Удеа-Кастера заперечила повідомлення Libération і закликала припинити особисті нападки на неї. «Я не хочу заглиблюватися в сферу особистого і приватного життя. Є нападки, на які я намагалася відповісти якомога щиріше. Ми повинні закрити цю главу», – сказала міністерка під час візиту до олімпійського селища в понеділок.

«Міністр національної освіти категорично заперечує припущення, про які повідомляє Libération. Можна було б запитати себе про мету цих туманних, недоречних і образливих для батьків припущень про їхню дитину майже 15-річної давності», - додало джерело, близьке до міністерки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...