Поставлялась в якості запчастин: ЗСУ вперше засвітили данська САУ M109A3DK (фото)

Данія передавала САУ M109 під виглядом запчастин, але ймовірно, в ЗСУ відремонтували артустановку й повернули її в стрій.

Українські військові в межах військової допомоги отримували запчастини до САУ М109 від Данії. Проте зараз стало відомо, що принаймні одна повноцінно використовується в ЗСУ. Відео опублікував український військовий Олег Костров на своїй сторінці у Фейсбуці.

Данська 155-мм M109A3DK була відправлена в Україну зі збереженим камуфляжем та бортовим номером 45.266. Офіційного анонсу постачання саме артустановок не було. У списку військової допомоги Україні йдеться про САУ M109 у вигляді запчастин.

САУ M109 у вигляді запчастин, свідчить скріншот з сайту Міноборони Данії

Як повідомляє аналітик Ганс Тіно Гансен, Україна отримала одну з трьох М109 данської армії, яку не відправили у музей. Армія Данії вивела з експлуатації САУ M109A3DK.

На передньому плані САУ M109A3DK в Данії. Саме її отримали ЗСУ

Індекс DK у назві означає, що Данія має модифіковану версію САУ M109A3 національним виробником. Вони пройшли модернізацію у 1980-х роках. Було встановлено нові гальма, генератор Honda, гусениці Diehl та гармату М185 подовженої довжини. Загалом на озброєнні Данії було 76 машин M109.

Нагадаємо, 30 березня САУ Paladin знищила російську БМП-3 прямо на ходу.

1 лютого армія США замовила додаткову партію САУ M109A7 на 400 млн доларів. Це є остання модернізація артустановок сімейства M109.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Такого я не бачив ніколи, ці хлопці серйозно підготовлені": російський пропагандист розповів про бій російських окупантів з "британським спецназом" під Часовим Яром

четвер, 27 червень 2024, 19:15

Російський військкор Семен Пєгов, якого цитує пропагандистське видання з невизнаного Придністров'я, запевнив, що був на позиціях, вів пряму трансляцію, а вояки ЗС РФ нібито впоралися з іноземними спецами. Як повідомляє видання "ZOV Приднестровье", на Д...

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

четвер, 27 червень 2024, 19:01

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...