"Постійні бої": Майор МВС розповів про ситуацію на Авдіївській промці

Майор МВС Максим Морозов, позивний "Лютий", який бере участь у боях за Авдіївку, розповів нову інформацію про становище у місті, передають Патріоти України.

За його словами, на південному фланзі Авдіївки ситуація складна, але контрольована. Йдеться населені пункти Первомайське, Сєвєрне.

"Незважаючи на спроби росіян просунутися, вони всі є невдалими", – запевнив "Лютий".

З півночі росіяни нмагаються зайти на завод "Коксохім". Окупанти здійснюють постійні штурмові дії, удари авіацією, КАБами. "Ще північніше – це села Степове, Керамік. Там теж відбуваються постійні бої – ворог розширює сірі зони й намагається взяти їх під свій контроль", – каже Морозов.

Ситуація на "промці"

Ситуацію в Адвіївській промзоні Максим називає "просто критичною". "На "промці" відбуваються постійні бої. Сама промзона просто перетворюється на купи будівельного сміття. Там зараз критично з тієї причини, що просто немає де тримати оборону", – пояснив військовий.

Що буде у разі ймовірного відступу з "промки"

"Буде дуже критично. Але це не змінить загальних дій Сил оборони. Після промзони йде Авдіївська так звана "старуха" – стара частина міста, де приватна забудова. Звісно, там буде дуже складно закріпитися як нам, так і ворогові", – розмірковує "Лютий".

Він припустив, що ця частина міста буде, швидше за все, сірою зоною, а українські оборонні рубежі проходитимуть далі. "Але поки ведуться бої за промзону, тому давайте спочатку поборемося на неї, а вже коли вона перетвориться на суцільне будівельне сміття, розглядатимемо інші сценарії.

У принципі влітку там було реально тримати оборону. Взимку, коли навіть немає де зігрітися, можливо, хтось і прийме рішення відійти. Але поки його немає, тому боротьба триває саме за "промку", – підсумував Морозов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...