"Посипати голову попелом зараз, коли в процесі кілька ключових для України рішень, просто недоречно", - Фурса

"У США торги тривають. Жодним чином вплинути на них ми не можемо. Десь такі настрої навколо. І чи то зимова депресія, чи дуже ефективно почала працювати російська пропаганда, чи все разом на фоні втоми. Але ні. Ніхто нікого не кидав", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Вас кличуть грати у футбол. А ви кажете, що вийдете, як зробите домашнє завдання. А домашнє завдання ви ніяк не можете зробити, бо вам потрібна допомога старшого брата. А він каже, що зробить це, якщо ви поприбираєтесь у нього в кімнаті. І ви затримуєтесь.

Чи означає це, що ви взагалі не вийдете грати у футбол? Чи означає це, що ви не любите грати у футбол з хлопцями? Ні. Це означає, що ви хочете, але затримуєтесь. Ви просто будете пізніше.

Те саме зараз і з допомогою Україні. По самій допомозі питань нема взагалі. Але є прив’язка голосування за допомогу Україні й Ізраїлю із питанням облаштування кордону з Мексикою. І ось на цьому питанні, глибоко внутрішньо американському, і є основне гальмування. Не можуть поки ніяк домовитися республіканці і демократи. Бо республіканці взагалі б усіх розстріляли там, на кордоні. А демократи — за любов, мир і взагалі не хочуть визнавати, що вчасно не вжили заходів і допустили цю кризу.

І торги тривають. Жодним чином вплинути ми на них не можемо. Хоч десять груп депутатів посилай. Ми чуємо багато заяв, що Україна — на грані і скоро закінчиться зброя. Ці заяви спрямовані якраз на демократів і республіканців, щоб вони там скоріше вирішували. Але вдіяти ви нічого не можете. Бо це наче потрапити в гості в той момент, коли чоловік завзято і пристрасно сперечається із дружиною. І вам навіть дозволу сходити в туалет страшно спитати. Хочеться, але страшно. І ви розумієте, що влазити у цю суперечку вам зась. Бо вони потім домовляться і пристрасно примиряться, а от ви, якщо станете на чиюсь сторону, станете ворогом держави.

Чи означає це, що США готові кинути Україну? Звісно ні. Чи означає це, що є якийсь страшний таємний план примушення України до миру, шляхом відтягування допомоги? Звісно то маячня, бо є об'єктивні причини цього затягування і подумати, що ключова для американського суспільства суперечка навколо кордону з Мексикою організована спеціально, щоб вплинути на українську владу, може лише дуже схиблений прихильник теорії змов.

Ми в моменті емоційного провалу. Бо збіглися декілька факторів, що мають дуже короткострокову дію. Просто таймінг такий. І посипати голову попелом зараз, коли в процесі кілька ключових для України рішень, просто недоречно. Бо мине тиждень чи місяць і як ЄС, так і США, вирішать свої технічні проблеми і проголосують за допомогу України. І буде дуже прикро, якщо хтось, піддавшись відчаю, не дочекається і повіситься з горя.

І так, нагальних потреб отримати фінансування прямо зараз у України немає. Гроші є, і на найближчі місяці їх вистачить. Звісно, по озброєнню історія інша. Але вплинути на Конгрес ми все одно не можемо. Тому просто сидимо і чекаємо, коли демократи і республіканці втомляться чубитися одним із одним. І сподіваємось, що вони це зроблять ще до свят".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...