"Потребують додаткового захисту": Військовий експерт оцінив обіцяні Францією БТР VAB

У Франції заявили, що передадуть Україні бронетранспортери VAB. Військовий аналітик Олександр Коваленко пояснив, чи будуть корисні ЗСУ ці машини, передають Патріоти України.

За його словами, бронетранспортери VAB справді вважаються застарілими, адже їх почали виробляти ще в 1976 році, але вони можуть бути корисними українським захисникам. Він вказав, що їхній функціонал можна порівняти з радянським БРДМ-2.

"VAB поступається БРДМ-2 тільки у вогневому потенціалі, а саме 12,7-мм M2 HB Browning проти 14,5-мм КПВТ. Ось тільки у Browning точність і ефективність набагато вищі", - написав експерт у своєму Telegram.

При цьому він вказав, що інші тактико-технічні характеристики VAB перевершують БРДМ-2, зокрема, йдеться про швидкість по трасі, потужність двигуна, подолання водних перешкод, запас ходу по шосе та інші показники.

Водночас аналітик вказав, що французькі машини потребують додаткового захисту, наприклад, протикумулятивних решіток та іншого оснащення. Коваленко нагадав, що всього у Франції понад 2,5 тисячі бронетранспортерів VAB.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...