Потужний вибух у Підмосков'ї: На заводі "піротехніки" створювали новітній бомбардувальник, - ЗМІ

На Загорському оптико-механічному заводі в Московській області РФ, де в середу, 9 серпня, стався потужний вибух, займалися створенням бомбардувальника нового покоління. Про це повідомляє Telegram-канал “Агентство” з посиланням на інформацію із сайту держзакупівель, передають Патріоти України.

Серед держконтрактів заводу, опублікованих до березня 2022 року, виявився контракт на “виконання складової частини дослідно-конструкторської роботи на тему шифр “Посланник-1ОЕП/Л”. Термін виконання контракту – 2027 рік, вартість робіт – 69 мільйонів рублів.

В “Агентстві” нагадали, що “Посланник” – це російський далекий бомбардувальник-ракетоносець, розроблення якого розпочалося 2009 року. Замовником робіт виступив національний дослідницький інститут “Екран”, який займається, зокрема, розробкою обладнання для військової авіації. Головний виконавець проєкту – компанія “Туполєв”, держзамовник – Міноборони РФ.

За двома іншими чинними держконтрактами Загорський оптико-механічний завод постачає Росгвардії біноклі та дозиметри. Крім того, 2019 року завод поставив НДІ “Екран” станції попередження про опромінення “Л-150-28М” та “Л-140”, які встановлюються на військові гелікоптери й літаки.

Таким чином, твердження губернатора Московської області Андрія Воробйова про те, що завод давно не має стосунку до постачання оптики силовим структурам і виробляє лише піротехніку, виявилися звичайною брехнею.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...