“Повернись живим” придбали 300 дронів для Сил оборони

Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” придбав 300 безпілотників для Сил оборони на 35,8 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба фонду у своїх соціальних мережах.

Благодійники придбали 200 комплектів DJI Mavic 3 Fly More Combo та ще 100 комплектів Mavic 3T з тепловізійною оптикою загальною вартістю 35 804 250 грн.

Передані БПЛА мають суттєво посилити розвідувальні можливості Сил оборони та допомогти їм в ураженні цілей на передовій.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення за зібрані фондом кошти придбали 5535 різних квадрокоптерів на 628 мільйонів гривень.

Малі дрони використовують на рівні взводів для розвідки переднього краю оборони, коригування вогню артилерії та скиду легких боєприпасів.

Раніше “Мілітарний” повідомляв, що в березні фонд “Повернись живим” передав українським військовим частинам три безпілотні комплекси “Лелека-100” нової комплектації та забезпечив навчання екіпажів. Вартість кожного комплексу – 1 млн 440 тис гривень.

Кожна “Лелека-100” має найкращу на минулий рік серійну комплектацію. Це два літаки з подовженим крилом, наземна станція, комплекти ЗІП (“запасні частини, інструменти, приладдя”).

Наразі Фонд “Повернись живим” та ІТ-компанія Ciklum збирають кошти на мобільні навчально-тренувальні комплекси з тактичної медицини, які допоможуть рятувати життя українських воїнів.

Проєкт має назву “Тримаю!“, у його рамках планують зібрати 20 800 000 гривень. Із них 6 860 000 уже переказала команда Ciklum.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як каже Малюк, "дати, до яких росіяни хочуть приурочити свої теракти, поступово стають символом провалу їхніх спецслужб", - Голобуцький

понеділок, 13 травень 2024, 23:32

"От і подробиці про зірвані теракти в Києві, якими ворог збирався тішитись до їхнього «9 мая»: всього терактів мало бути 4. Агенти ГРУ встановлювали вибухові пристрої в будівельних гіпермаркетах відомої мережі та біля одного із кафе. Саморобні вибухов...

Євробачення показує, що пошуки ґендерної ідентичності в ЄС зараз стоять попереду базових потреб безпеки, - Сергій Марченко

понеділок, 13 травень 2024, 23:18

"Біль Швейцарії - це проблема вибору серед ложок різної довжини, якою краще їсти варення. Приблизно так само падав Рим. Велична цивілізація технологічно була на дві голови вищою за варварів. Рим мав більше ресурсів, краще озброєну і навчену армію. Але ...