"Повертаємо своє, Курщина - це Україна!": У селі Івановському Курської області зберігся палац гетьмана Івана Мазепи

Палац гетьмана Івана Мазепи-Калединського в селі Івановському в Рильському районі Курської області

Історик, а нині речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов вирішив нагадати співгромадянам про те, де зараз точаться бої на "ісконна рускіз зємлях" рф, зазначають Патріоти України.

"А ви знали, що в селі Івановському в Рильському районі Курської області зберігся палац нашого великого князя і гетьмана Івана Степановича Мазепи-Калединського?

Цей палац збудував гетьман Іван Мазепа у 1703 році на території власного маєтку. Є версія, що назва села походить від імені гетьмана Мазепи — Іван.

Портрет Івана Мазепи із Літопису Самійла ВеличкаПісля подій Батуринської різанини 2 листопада 1708 року, коли російські війська захопили місто Батурин і вбили все населення, пограбували, а інше спалили і зруйнували, московський цар Пьотр I подарував село Івановське і маєток Мазепи князю Меншикову, який командував різаниною у Батурині.

На фото – сучасний стан палацу Мазепи в Івановському на Курщині.

Поможи, Боже, Збройним Силам України звільнити українську Курщину від російських окупантів!

Курщина – це Україна! А ми повертаємо своє!", - пише Андрій Ковальов як приватна особа у себе в фейсбуці

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни просунулися на Покровському напрямку: Окуповано ще два населені пункти Донбасу - DeepState (мапа)

середа, 14 серпень 2024, 23:59

Триває 903-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російські окупаційні війська просунулися на Донбасі. Про це повідомляє моніторинговий проєкт DeepState, передають Патріоти України. Зазначається, що окупанти мали успіх, перед усім на Покро...

"В Судже Новый Год будут встречать по украинскому времени и с поздравлениями Зеленского": Коваленко порахував динаміку накопичення ворогом військ на Курщині

середа, 14 серпень 2024, 20:00

За тиждень наступу українські підрозділи заволоділи вже 1100 кв км прикордонної території рф та близько 2000 полонених. Патріоти України пропонують ознайомитись з розрахунками та прогнозом відомого військового аналітика Олександра Коваленко щодо розви...