Пов'язано із... побутом пілотів: Військовий експерт пояснив, чому РФ масовано обстрілює Україну щопонеділка

В Росії льотний склад, особливо дальньої авіації, випускають на бойове чергування для виконання завдань тільки в понеділок, коли вони відіспалися. Про це військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан сказав в ефірі інформаційного телемарафону, пояснюючи, чому Росія масовано обстрілює міста України саме в понеділки, передають Патріоти України.

"Льотний склад, особливо дальньої авіації Ту-95, Ту-160, їх так випускають на бойові чергування для виконання завдань - тому вони в неділю відсипаються, а з понеділка з ранку починають роботу", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що такі масовані удари по території України бувають у випадку, коли ми чуємо якісь пропозиції до переговорів, наприклад, від Макрона або Ердогана. Тоді Росія "як країна терорист ракетами підтверджує свої вимоги".

Світан сказав, що оскільки останні два-три дні таких вимог до переговорів не було чутно, то він не думає, що завтра буде масована ракетна атака по Україні. При цьому експерт додав, що не виключений обстріл ракетами С-300, який постійно відбувається, по декількох містах - Миколаїв, Нікополь, Запоріжжя, Харків і найближчі до фронту міста на глибину 100 кілометрів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...