Повноцінно тримати другу лінію росіяни не зможуть: Експерт розповів про ситуацію біля Роботиного

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко стверджує, що Роботине було, по суті, "опорником" на кордоні між першою і другою лінією оборони окупантів, передають Патріоти України.

"Його втрата РОВ - це вихід СОУ по трасі 0408 на прорив другої лінії оборони, при тому, що по флангах були вбиті клини. Фактично, зараз, саме в цій локації, тріщить по швах їх оборона в Запорізькій області, починає тріщати голосніше за все, хоча, здавалося б, з чого б це?" - написав він.

За його словами, Запорізька група російських військ "Восток" чисельністю близько 100 тисяч особового складу більш ніж втричі переважає українські сили, що наступають.

"До того ж друга лінія оборони в глибину 15-20 км, в той час, як перша лінія оборони в середньому мала в глибину 5 км. Невже командуванню РОВ і справді є за що переживати, маючи в наявності лінію оборону в тричі глибше ніж ту, що СОУ проривали два з половиною місяці? Так. І слід розуміти чому. Перша лінія оборони – це найскладніша з усіх перешкода перед наступаючими силами. Багато в чому тому, що це мінні поля, усипані окопами й траншеями, що знаходяться під вогневим впливом противника. Мінні поля і позиції ворога гальмують просування наступаючих, а артилерія доповнює", - заявив Коваленко.

Він стверджує, що в другій лінії оборони кількості мінних полів в рази менше, але там концентрація механізованої компоненти: танки, ББМ, артилерія.

"І саме з цією компонентою виникає у наступаючої сторони не менші проблеми, ніж з мінними полями першої лінії. Але є нюанс. Зараз по 0408 РОВ сконцентрували неймовірну кількість підрозділів, для протидії прориву СОУ. Це і десантура 7-ї ДШД, і морпіхи 810-ї ОБр МП, і пушкарі 4-ї АБр, і розвідники 100-ї ОРБр, і 1430-ї і 1431-ї МСП територіальних військ. Загалом, маса масивна, але пошарпана і, станом на зараз критично недоукомплектована. Тобто, штатної кількості техніки, що відповідає потребам і характеристикам утримання другої лінії оборони, у них просто немає", - написав аналітик.

Коваленко впевнений, що повноцінно тримати другу лінію окупанти не зможуть. "І тепер, зіткнувшись з ситуацією, коли основного ресурсу, який повинен стримувати противника по другій лінії оборони, просто немає в достатній кількості, командування РОВ починає панікувати. Але ж це було звільнено тільки Роботине. Не за горами Старомлинівка.

Уявіть собі лінію оборони, що рветься відразу в двох місцях. Рветься, коли заткнути навіть один прорив сил просто недостатньо. Але найцікавіше в цій ситуації те, що порватися може ще в одному місці. Але про це пізніше, а поки спостерігаємо за автобаном 0408", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...