Працює схема. З України в Польщу заїжджає фура. Документи на митниці показують: їде транзитом, а насправді - ніт, - Віктор Бобиренко

"Пролетарі усіх країн - єднайтеся? Не слідуйте першому пориву душі. Бо він, як правило, благородний. Таке сказав колись Талейран. А ця хитра бестія добре знався на людській психології", - пише політолог Віктор Бобиренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Перефразуємо: коли ви бачите просипане зерно на польській митниці - вас роздирає від благородного гніву. Не спішіть.

Усі інформаційні площадки вчора і сьогодні розкидають тему пікетування польськими фермерами не тільки українських фур. А і залізничних ешелонів із зерном. І тонн розсипаного збіжжя.

Тут треба розібратися. Бо здається мені - тут одні сасєдушкі знову хочуть спровокувати щось на кшалт "волинської різанини".

1) Те, що тема ненависті роздмухується спеціально - очевидно. Бо хтось знає: розсипане зерно полосне українців по серцях. Наша генетична пам'ять про Голодомор нікуди не ділася. І таке ранить. Бо хліб - один із символів України. Висипати хліб - це як топтати прапор. Як бити матір.

Але хто вам сказав, що хліб висипали польські фермери? Селянин навряд би це зробив. Це могло бути спланованим. Спланувати дію і реакцію на дію.

Якась польська "тітушка" за сто євро утнула дурню (або навіть використали втемну якогось сільського дурника) - і полилася наша ненависть.

Пам'ятайте завжди: Росія завжди провокує. Що б десь не сталося у світі - ми мусимо приміряти на сасєдушек: а чи не кремлівська це розробка?

Як з тим же ХАМАСом.

2) А чому поляки такі незадоволені? Ось два роки тому жертвували нам усе, допомагали. Моя сім'я їхала до Європи і дві ночі ночували в Польщі. Жодної копійки з них не взяли. Тільки щира повага. Тільки співчуття.

То що ж вони по-вашому - показилися?

І перед тим, як клясти польських селян, чи не можна їх спитати: чим вони так незадоволені?

А от я спитав. І один польський вуйко, у якого 20 гектарів фазенди, каже: мені сіятися за місяць. А я ще минулого врожаю не продав. Бо мені українська мафія ціну збила. Демпінгують. Як мені сім'ю годувати?

Ось. А у Польщі близько 1,5 млн фермерських господарств. Задіяних. А якщо порахувати членів сімей? Пов'язаних з ними?

Уявляєте, який електоральний кусок? І не всі університети закінчували. Тим більше, що і диплом про вищу освіту не тотожний справці "цей з дипломом - значить не дурак" .

Польські фермери ковтнули озвірину, бо розоряються. Бо ціни впали. І всі кажуть, що через українське зерно.

3) Бо працює схема. З України в Польщу заїжджає фура. Документи на митниці показують: фура їде транзитом. Бо (згідно документів) фура в Гданську загружається в сухогруз і сухогруз йде десь у Єгипет.

А насправді - ніт. Зерно продається десь на найближчий млин в Польщі. По ціні в 1,5 рази меншу за ринкову. Бо наші бариги скупили зерно у наших фермерів задешево.

А в Гданськ їде папка з документами. Щоб відмітитись на виїздній митниці.

Виходить так: український барига заробив. Польський барига заробив. А український фермер - залишився при своїх. А польский - в мінусах

4) Виходить так: український барига заробив. Польський барига заробив. Польський корумпований митник, який відмітив бумаги без реального вантажу - заробив.

А український фермер - залишився при своїх. А польський - в мінусах.

5) А тепер іще. "Укрзалізниця" перевозить законтрактований товар. Це вже не святий український хліб. Це просто товар, що належить іншим. Цей товар в опломбованому вагоні (як Лєнін).

І усі претензії мають бути до польської влади. А куди ви дивитесь, що у вас тут схеми мафіозні діють? Корупція - не суто українське поняття?

6) Але давайте поставимо ще одне питання.

А хто з української сторони мутить тему? Безіменні агрохолдинги?

Чи їх тут кришують з одного цікавого офісу одного небритого президента?

Бо судячи з інформаційного контенту - українська влада виглядає святою. В методі: "Нє вінаватая я. Он сам прішол..."

А раз так, то у мене сміливе припущення: хтось в темі і в долі. І з кожної тонни зерна, вирощеного дбайливими руками простих трударів, трошки відкатів перепадає в брудні руки ділків від політики.

І як тут не згадати дєдушку Лєніна: "пролетарі всіх країн - єднайтеся". І спитайте у власних урядів: доколє.

Коли польський уряд розбереться із корупцією у себе і почне цінувати приватну власність?

І дасть мандюлєй своїм "тітушкам"? Ну а про наших трударів я помовчу. Бо вони скажуть: там хліб нищать. А прічьом тут Зєлєнскій?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...