Представники влади на чолі зі Стефанчуком хочуть загальмувати розгляд законопроєкту про заборону УПЦ МП, - нардеп

Представники влади намагаються зробити все, щоб загальмувати розгляд проєкту про заборону УПЦ МП. Про це розповів народний депутат України Олег Синютка в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Якщо б монобільшість хотіла ухвалити закон, який стосується заборони псевдорелігійних сект під проводом московського патріарха Кирила на території України, то цей законопроєкт уже давно був би прийнятий і став законом. Але дуже багато з провладної фракції, представників влади намагаються зробити все можливе, щоб загальмувати розгляд цього проєкту.

Він місяць не появлявся на сайті Верховної Ради України. Тепер, коли ми змусили їх все-таки розмістити цей закон після другого читання так, як це повинно бути згідно регламенту і закону, він з'явився. Однак ніхто не поспішає вносити його в залу. З главою ВРУ Русланом Стефанчуком тривала дискусія стосовно цього. Ми просили його внести законопроєкт в Раду і поставити його на голосування", - повідомив нардеп.

Якщо б трибуна ВРУ не була заблокована і фракції не висловлювали претензії до спікера Стефанчука, то взагалі не було б розмови про те, яким чином розглядати законопроєкт в другому читанні, зауважив Синютка.

"Я вважаю, що перемовини і позиція влади про те, що законопроєкт про псевдорелігійні московські організації має розглядатися в другому і третьому читанні, є помилковою. Так, така процедура передбачена згідно закону і регламенту. Але якщо не помиляюсь, її жодного разу не використовували. Представники влади на чолі зі Стефанчуком хочуть втекти від відповідальності і знову якимось чином загальмувати розгляд цього законопроєкту. Тобто московити здійснюють підривну діяльність через структури ФСБ, а українська влада всіма силами намагається не приймати закон", - додав він.

Розмови про те, що нібито наші партнери якимось чином хочуть втручатися в цю ситуацію, є абсолютно неправдиві: "В наших партнерів є дуже чітка позиція: є закон і міжнародне право. Якщо це відповідає букві і духу закону, значить воно може і має бути прийняте, розглянуте в стінах Верховної Ради". Тому наступного тижня триватиме боротьба за те, щоб внести цей законопроект, каже нардеп.

"Ми постараємось за ці дні зібрати максимум підписів з вимогою про те, щоб такий закон внести на розгляд у парламент. Я переконаний, що колишні з ОПЗЖ будуть знову гальмувати цей розгляд. Тому нам потрібно достойно пройти всю процедуру і постаратись прийняти закон в цілому. Це потрібно не "Європейській Солідарності", не українським церквам, а суспільству. Тому що чим швидше буде очищене суспільство і відновлена духовна незалежність України, тим швидше настане наша перемога над московитами", - резюмував Синютка.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пристрасті навколо Содоля. Чому українські вищі командири ворогують і як це відбивається на полі бою - Ігор Луценко

вівторок, 25 червень 2024, 22:55

"Шановний український народе, активісти і просто небайдужі! . Звертаю вашу увагу на те, що головна битва сьогодення — це не бої за Карлівку, Новоолександрівку чи Вовчанськ. Набагато більша вирішальність — у двобої різних поколінь військових. І мова не...

Нелюди, що сміють казати про братерство: Z-блогери хваляться, як здали дівчину в катівню за українську мову

вівторок, 25 червень 2024, 21:55

Журналіст Денис Казанський розповів про трагедію, котра спіткала українська молода патріотка, намагаючись в чомусь переконати рашистів . "Росіяни самі не помітили, як перетворилися на монстрів - кровожерних і безжальних. Ексепримент чекістів із дегуман...