Прем'єр Ізраїлю вже відреагував: МКС готовий видати ордер на арешт Нетаньяху через війну в Газі, - The Times

Міжнародний кримінальний суд готовий видати ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху та інших високопоставлених ізраїльських чиновників у зв'язку з війною в Газі. Про це пише The Times, передають Патріоти України.

За даними видання, ордери також можуть видати на міністра оборони Йоава Галланта і начальника генерального штабу ЦАХАЛ, а також співробітників ізраїльських служб безпеки. Це може статися вже наступного тижня.

У відповідь на це Нетаньяху заявив, що будь-які рішення МКС не вплинуть на дії Ізраїлю, але "створять небезпечний прецедент". "Під моїм керівництвом Ізраїль ніколи не допустить жодних спроб Міжнародного кримінального суду в Гаазі підірвати його основне право на самооборону... Хоча МКС не вплине на дії Ізраїлю, він створить небезпечний прецедент, який загрожуватиме солдатам і чиновникам усіх демократичних країн, які борються з диким тероризмом і безглуздою агресією", - написав Нетаньяху.

Раніше ізраїльська новинна агенція Channel 12 повідомила, що Ізраїль дедалі більше занепокоєний можливістю того, що МКС видасть ордери на арешт Нетаньяху та інших високопосадовців за ймовірні порушення міжнародного права в секторі Газа. У повідомленні йдеться, що канцелярія прем'єр-міністра провела "екстрене обговорення" щодо цього питання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зрозуміло, хто може влаштувати: Ексочільник молдовської спецслужби не відкидає ймовірність державного перевороту

п’ятниця, 10 травень 2024, 20:03

Найгіршим сценарієм, за яким можуть розвиватися події у Молдові під час президентських виборів цієї осені, може бути державний переворот, влаштований росіянами. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив колишній заступник директора Служби інформації та безпе...

РФ може зберігати ядерні боєприпаси біля покинутої військової бази в Білорусі - ЗМІ

п’ятниця, 10 травень 2024, 19:55

Країна-агресора РФ може будувати в Білорусі об'єкти, де будуть розміщені ядерні боєголовки. Нещодавні збудовані об'єкти поблизу білоруського міста Осиповичі мають особливості, характерні для «ядерних сховищ у РФ». Про це повідомила газета The New York ...