Прем'єру є про що мовчати? Шмигаль досі не прокоментував арешт на хабарі свого близького друга Лозинського, котрого пригрів в уряді України

Глава уряду Денис Шмигаль багато років працював із Лозинським на різних посадах, однак він досі не прокоментував арешт в.о. міністра розвитку громад і територій. Про це пише у Facebook головний Юрій Бутусов.

"Прем'єр-міністр Денис Шмигаль досі не прокоментував арешт на хабарі свого близького друга та довіреної особи - першого заступника міністра громад та територій Василя Лозинського, який особисто контролював витрати по урядовій програмі закупівлі обладнання для постраждалих від російських обстрілів.

Лозинський, за даними джерел, використав законспіровану систему отримання хабарів, щоб було неможливо відслідкувати отримані гроші, у разі якщо їх помітять правоохоронці. 400 тисяч доларів готівки було необхідно передати до тіньового конверт-центру у Києві, де гроші йшли в обіг", - розповів журналіст.

За словами Бутусова, забрати гроші мала довірена особа українського урядовця з філіалу цього конверт-центру у Львові.

"Тобто там видавались 400 тисяч доларів з місцевого обігу, тобто купюри без маркування та з іншими номерами. Разом з Лозинським затримано ще три чоловіки, яких слідство вважає пособниками.

Шмигаль та Лозинський багато років працювали разом на різних посадах, і звичайно, прем'єр-міністр має відповісти, чому людина, яку він особисто призначив на цю посаду, виявилась причетною до тяжкого злочину під час такої страшної війни", - підсумував головний редактор Цензор.НЕТ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...