Президент Ірану загинув у авіакатастрофі, - ЗМІ

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела, передають Патріоти України.

За даними журналістів, смерть Ібрахіма Раїсі вже підтвердили західні співрозмовники. Рятувальні бригади все ще не змогли дістатися місця падіння.

Журналісти підтверджують, що авіакатастрофа у Східному Азербайджані сталася через складні погодні умови, і зв'язок із президентським вертольотом Мі-171 був втрачений. Також безвісти зникли троє рятувальників, які намагалися виявити президентський борт. "Що трапилося з гелікоптерами досі неясно, але дипломатичні джерела на Заході вважають, що Раїсі не вижив у катастрофі" , - йдеться у повідомленні видання.

У колоні вертольотів, як стверджують журналісти, також перебували міністр закордонних справ Ірану Амір Абдулахіян, губернатор провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі та представник верховного лідера у провінції Східний Азербайджан Аль Хашем. Два інші гелікоптери з колони президента успішно приземлилися, але не в пункті призначення. Один з іранських чиновників у коментарі Reuters заявив, що "життя Ібрахіма Раїсі та глави МВС Ірану перебувають у небезпеці".

Офіційно авіакатастрофу вже прокоментував верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї. За його словами, іранський народ молитиметься і віритиме, що "Бог поверне нашого шановного та поважного президента Раїсі та його товаришів". Разом з тим, офіційна влада Ірану не підтверджує можливу загибель Ібрахіма Раїсі. "Кожен має молитися за здоров'я цієї групи служителів. Якщо народ Ірану не хвилюватиметься, жодних збоїв у роботі країни не відбудеться", - резюмував аятола.

Інформаційне агентство Ісламської Республіки уточнює, що до району населеного пункту Узі направлено понад 240 представників Червоного Хреста. У пошуковій операції також задіяні БПЛА.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 1 липня. До кого здавна звертались українці для зцілення . Жіночій день: не варто важко працювати

понеділок, 1 липень 2024, 7:05

1 липня за новим календарним стилем (14 липня - за старим) - день пам'яті святих чудотворців Косми і Даміана. У народі день прозвали Кузьма і Дем'ян. 1 липня за старим календарним стилем згадують мучеників Леонтія, Іпатія та Феодула, а також починаєтьс...

Війська КНДР В Україні - лише частина плану! Йде шантаж задля переговорів. До США летить борт РФ

понеділок, 1 липень 2024, 6:00

Північна Корея, яка підписала з Російською Федерацією угоду про “автоматичну військову допомогу”, відправить інженерні війська до окупованої території Донецької області вже наступного місяця, інформує південнокорейська телерадіокомпанія TV Chosun. Полі...