"Президент каже, що треба перестати стріляти - поки ми ховаємо чергового загиблого", - позивний "Лєнтяй"

Вчора ворог ще раз показав, хто він. І на що він готовий.

"Наш Док загинув в листопаді 14-го. Вони їхали вчотирьох на армійській таблетці з червоними хрестами. Це не завадило виродку, який сидів у засідці, натиснути кнопку керованого фугасу. І розірвати таблетку на шматки, разом з усіма, хто в ній був", - пише військовий Гліб Бабич у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Мої два тяжкопоранених друга опинилися в одному медеваці, який евакуював їх з-під Дебальцевого у 15-му. Медичний евакуатор був машиною швидкої допомоги з усіма атрибутами. Її розстріляли, а потім – добили поранених і екіпаж.

...Веселу, добру дівчинку Сабіну, медика розвідроти, вбила протитанкова ракета, коли вона їхала надавати допомогу цивільним. Це тільки мої. А скільки їх було за війну? Медиків, холоднокровно вбитих російськими покидьками. Скільки пропало або загинуло груп, які виїхали на заклик - "заберіть ваших "двохсотих" - я гарантую безпеку, слово офіцера"?..

Вже середина 2020-го. І вчора знову потрапила в засідку група евакуації 200. Загинув медик, який намагався врятувати поранених з цієї групи. Знаєте, як відбувається процес евакуації 200 з лінії зіткнення? Я спостерігав особисто, і не раз.

Спочатку йдуть переговори. Обговорюється з командуванням з обох сторін, ОБСЄ і СЦКК. Оголошується безумовне припинення вогню. Потім приїжджає група евакуації. Ми називали їх "білі люди". Тому що вони переодягаються в білі, помітні здалеку костюми. Або в білі каски. І, не ховаючись, виходять забирати загиблого. Це не просто евакуація. Це траурний ритуал війни. Який поважають у всьому світі, на всіх війнах.

Але для покидьків немає законів - писаних, або неписаних. У них немає моралі. Немає людяності. Немає честі. Ми це давно вивчили. Ми це знаємо.

Але є інші люди. Наприклад, є маленька людина, що сидить в головному кабінеті. Хлопець, у якого в голові малоросійська каша, але зате в ній закінчилася війна. Уві сні він бачить, як заглядає в очі вбивці і бачить там мир. Він каже, що треба перестати стріляти - поки ми ховаємо чергового загиблого. Він віддає накази на залишення позицій, які ми тримали ціною сотень життів. І на них із задоволенням заходить ворог. І продовжує нас вбивати.

Він скорочує армію, разом зі своїми бездарними "полководцями".

Він знімає сотні безглуздих відео "для народу", але зазвичай мовчить, коли нас вбивають.

Але він – тільки наслідок. Причина – в таких же, як він. Які піднесли його. Які не зрозуміли, від чого їх захистили. Тому, що "не їхня війна". Їм здається, що якщо перекласти провину з власного потенційного вбивці на когось іншого - вбивця розчулиться, і не прийде за ними.

Їм здається, що можна тихо жерти, пити і розмножуватися під будь-яким прапором.

Їм здається, що якщо стати вівцею - тебе будуть годувати, пестити і леліяти просто так.

Вони готові проклясти тих, хто їх рятував - тільки б виправдати власну безпорадність і боягузтво.

Маленькій, дурній вівці, що опинилася перед вовком, може здатися, що якщо міцно заплющити очі - вовк зникне. І так можна врятуватися.

Ні. Вовк з однаковим задоволенням жере зрячих і незрячих овець. Спосіб вижити - один. Просто не бути боягузливою покірною вівцею. Вчора ворог ще раз показав, хто він. І на що він готовий. Навчіться хоч чомусь. Хоча б такою ціною".

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...