Прямо під час уроку: На Донеччині третьокласникам на голову впала стеля (відео)

Травмонебезпечна школа вже багато років не мала капітального ремонту.

У Маріуполі під час уроку на голову третьокласників практично обвалилася стеля. Великий шматок штукатурки впав на парту з висоти у два з половиною метри, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Обурені батьки після розповіді дітей про подію на уроці, прийшли до школи. Певні - трагедії не сталося, лише тому, що в класі була лише половина учнів. Тому діти попересідали на вільні місця. Дівчинку, на місце якої рухнув шматок стелі, врятувало лише те, що вона підсіла до подруги за іншу парту. «Шматок кілограм важить, уявіть, з гострими кутами дитині на голову впав би такий шар штукатурки», - обурена мати третьокласниці Ольга Штефан.

Для мам це не стало несподіванкою, кажуть школа у жахливому стані. Тріщини повсюди: у коридорі, кабінетах та на фасаді. У цій будівлі вчилися ще самі батьки, але капремонту не пригадують.

Директорка каже, будівлі 120 років і ремонту вона потребує давно, але гроші виділяли лише на латання дірок. Після обвалу стелі була комісія, експерт нічого надзвичайного не побачив.
Натомість експерт наголошує, обстежував лише місце обвалу. «Подивився на той шматочок, який обрушився, штукатурку в тому місці треба зняти і по новій зашпаклювати, і вона буде стояти», - каже начальник архитектурного бюро Олександр Мірошніченко.
Для визначення аварійності усього класу чи школи у департаменті освіти батькам спочатку порадили запросити незалежного експерта, але згодом таки вирішили: виїде комісія і обстежить усю школу.

Клас з дірявою стелею зараз зачинений, там будуть міняти усю штукатурку. Дітей класний керівник водить вільними кабінетами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ключові сигнали від Заходу для України після виборів у Росії, - політолог

понеділок, 18 березень 2024, 23:30

"Сьогодні важливий день, у ньому можуть бути сигнали того, як буде розгортатися ситуація навколо війни. Бо сьогодні світ має відреагувати на путінський фарс під назвою вибори", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріо...