Про 47-му "Магуру" та проблеми новостворених бригад, - Serg Marco

Не дивлячись на те, що в основному зараз всі поливають Маркуса, що зрозуміло, персона він публічна, а це означає що і хейтерів буде досить, все ж таки треба відзначити що проблеми під час наступу в новостворених бригадах ми прогнозували ще давно. І це нормально. Бо коли старі "бригади в обороні" дивляться як потік західної допомоги проходять поруч з ними, а ти і далі щось стараєшся зробити з декількома 2С1 та Д-20, то є деяка заздрість звісно та критика. Це війна, тут вистачає гострих тем.

Але є і прогнози, які повинні були стати реальністю. Нажаль. І ця реальність- злагодженість штабів та підрозділів.

Старі бригади, які змогли встояти на лінії з 2022-2023 (і то не всі) як правило мають вже бойові штаби, є розуміння по спроможностям (реальним) підрозділів та як на практиці виконувати ту, чи іншу задачу. В тій же 59 бригаді, яка ну сильно не 503 обмп, все тримається на тих, хто може виконувати свої функції. І тому коли потрібно- арта буде працювати, так, снарядів небагато буде, але свою функцію вона виконає. ФПВешники та "панішеристи" відпрацюють цілі. Мавікі будуть в каруселі хоч 24/7. А аеророзвідка дасть картинку незважаючи на потуги російського РЕБа та ППО. Штурмовики не мають Бредлі, але відео де вони на Хамерах залітають на позиції- в інеті достатньо, щоб розуміти їх кваліфікацію. І штаб під час активності будет працювати 24/7 аналізуючи інформацію з поля боя та використовуючи весь арсенал спроможності бригади. Ми так воювали під Миколаївом. Ми так воюємо під Донецьком. Ми не самі круті, запаковані, чи досвідчені. Просто в нас все це працює. Просто ми більше року з чотирьох букв старались скласти слово "щастя", і це був непростий шлях, але бонусом до цього став досвід.

Проблема новостворених бригад якраз в тому, що їм це все доведеться пройти. Бойовий досвід не можна отримати на лекціях чи полігонах. Будуть помилки, конфлікти, зміна посад. Нажаль це процеси, які немінучи. І питання лише в тому, як швидко бригади зрозуміють свої помилки та перекоординується.

Те що сталось в "Магурі", це процес який є і в інших бригадах. Але тільки 47-мій "пощастило" це вивалити у фейсбук та зробити суспільним обговоренням. І це погано. Бригада непогана, і якщо засвоїть уроки своєї першої ротації- то буде гуд. Але обговорення цього точно не повинно бути в соцмережах.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...