"Про любих друзів Зе", - Бутусов

І все ж таки є чим пишатись. Ось на першому фото патрульний поліцейський Сергій Петрик, з зарплатою на той момент 14 тисяч гривень, якому запропонував хабар у 150 тисяч народний депутат Слуга народу Олександр Трухін - і це тільки у якості авансу "на печеньки". І Петрик від хабаря відмовився, хоча якби запис зтерли, Трухін був готовий дати в багато разів більші гроші, щоб тільки відкупитись. Після того, як розслідування злочину було повністю зірвано ДБР, через 5 місяців Петрик погодився дати інтерв'ю журналістам. Сподіваюсь, Петрика не покарають, а відзначать та нагородять за правильний вчинок.

А ось Олексій Сухачьов - директор Державного бюро розслідувань. Сухачьов усе своє життя працював виключно у правоохоронних органах, 17 років у Службі безпеки займався питаннями економіки, потім 3 роки у Генпрокуратурі, і за цей час, згідно з його декларацією за 2019-й рік, має 2 квартири у Києві (але вказано в декларації 6 квартир, хоча мова йде проти дві тіж самі), земельну ділянку в 1 гектар під Києвом у Фасові, та 5 автомобілів: https://declarations.com.ua/.../nacp_badbd9c8-b46c-4c38.... Та ще має з дружиною готівки 1,4 мільони гривень та 39 тисяч доларів. Дружина Сухачьова при цьому - теж службовець у державній компанії.
Так ось Сухачьов "на печеньки" отримав і від Трухіна, і від президента Володимира Зеленського. Бо протягом 5 місяців ДБР повністю заблокувала розслідування справи. А за те, що Сухачьов блокує усі розслідування проти друзів президента Зеленського, та виконує його замовлення, наприклад, за те що я ніби-то "розв'язав агресивну війну", офіс президента сфальсифікував конкурс та призначив 31 грудня Сухачьова директором ДБР.
Трухін - гаманець президента Володимира Зеленського та партії Слуга народу, куратор Полтавської обласної організації Слуг народу, один з тіньових операторів "Великого будівництва", заступник голови бюджетного комітету Ради, близький товариш заступників голови офісу президента Олега Татарова и Кирила Тимошенка. І за те, щоб його прізвище не згадувалось, не тільки б дали гроші, але ще б подякували та допомогли по службі. І Сухачьов так і зробив.
І ця справа була б забута, якби журналісти УП не знайшли відео, і якби патрульний Петрик (якому підвищили зарплату вже до 16,5 тисяч гривень), не погодився дати інтерв'ю. І тепер усім зрозуміло, що цей очевидний злочин не розслідували, тому що наказ відмазати Трухіна дав начальник Сухачьова - сам президент Зеленський.
І тут є чим пишатись. Тому що у патрульну поліцію намагаються брати принципових людей. Тому що намагаються просувати у командири підрозділів принципових людей. Тому що у патрульній поліції нема вертикалі корупції, і не заносять гроші керівництву.
А на контрасті видно, що у Офісі президента та у ДБР кадри підбирають по дуже звичному для українськоїї влади і абсолютно протилежному від закону принципу...

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...