Про сили та засоби противника на Запорізькому напрямку, - Машовець

Основу угрупування військ (УВ) противника на Запорізькому напрямку складають війська 58-ї загальновійськової армії Південного воєнного округу (Півд.ВО) зс рф. А саме, двох її з'єднань - 19-ї та 42-ї мсд.

- 19-а мсд (по 2 - 3-и БТГр у складі 2-х зведених полкових тактичних груп від 429-го та 503-го мсп) + 1 зведений батальйон 4-ї військової бази
- 42-а мсд діє на цьому напрямку у складі 3-х тактичних зведених полкових груп, які складаються по 2-3 батальйону відповідно 70-го мсп, 71-го мсп та 78-го окремого мтрп СпП "Ахмат - Север". Ще 1 батальйон 291-го мсп - у резерві.
Окрім цього, тут також оперують підрозділи 1430-го мсп територіальних військ (ТрВ), а також зведена тактична група 129-го стрілецького полку мобілізаційного резерву (сп МР) 1-го АК (днр). Загалом, до 4-6 БТГр\посилених батальйонів...
Протягом попередніх 2 тижнів противник також зосередив на цьому напрямку підрозділи 11-ї окремої десантно-штурмової бригади (одшбр) повітряно-десантних військ (пдв) - до 1-ї БТГр, 37-ї мотострілецької та 5-ї окремої танкової бригад 36-ї ЗВА Східного воєнного округу зс рф - по 2-і БТГр кожна.
Також, на цьому напрямку діє зведена тактична група фсвнг рф ("росгвардия") з 3-4-х моторизованих оперативних полків та бригад південного округу цього формування. В тому числі батальйонів оперативного призначення «Ахмат -Центр» та «Ахмат – Південь».
50-й та 292-й сап-и, доповнені дивізіонами 291-ї абр, склали на цьому напрямку артилерійське угрупування у 9-10 ТГр\дивізіонів ствольної та реактивної артилерії, яке підтримує вогнем дії мотострілецьких та танкових частин і підрозділів обох з'єднань армії на Запорізькому напрямку...
До їх підтримки з повітря противник залучає до 3-4-х ескадрилій армійської авіації (АА) періодично підсилюючи їх на 1-2 ескадрильї, або з аеродромів тимчасово окупованого п-ва Крим, або з аеродромів "підскоку" обладнаних у смузі відповідальності 58-ї ЗВА.
Все це угрупування, умовно кажучи, діє на ділянці між Кам'янське (лівий фланг) та Новопіль (правий фланг), прагнучи якщо не наступати у бік Запоріжжя, то принаймні утримати свої рубежі на Мелітопольському та Бердянському напрямках (судячи зі всього, це його основне завдання).
Загалом це приблизно до 25-28-и БТГр\посилених батальйонів (не враховуючи артилерійські підрозділи) різного ступені та рівня укомплектованості та боєздатності, розгорнутих у дво-ешелонованій оперативній побудові у складі окремих полкових та бригадних тактичних груп.
Детальніше на цю тему ми поговоримо з Яною Холодною у понеділок на ютубі «5-го каналу», де спробуємо розібратися у гіпотетичних діях сторін та їх наслідках…

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...