Проблема рекрутингу в Україні в тому, що ми навіть тридцятку не завжди платимо підрозділам, я вже не кажу сотку, - Мирослав Гай

"Питання рекрутингу та мобілізації. Ми маємо визнати, що мобілізація якщо не провалена, то не досягає своїх цілей. Я володію приблизними даними, але вони вже і так публічно озвучені", - пише волонтер та військовослужбовець Мирослав Гай на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Бусифікація" та рейди на концерт Вакарчука, єдиного українського виконавця, спроможного зібрати зал у сучасних умовах, викликає в суспільства негатив.

Формула "набрати зеків та сзчшників", як зробила РФ, працює, але не дає потрібних кількісних показників. Росія знайшла формулу, яка діє все гірше та гірше, але діє, – гроші. Усі формули розробив наш противник.

Вони пропонують високі зарплати та $25 тис. за підписання контракту. У майбутньому це створить конфлікт між людьми, які отримали гроші, та тими, хто пішов по мобілізації, особливо якщо буде оголошена нова.

Проблема рекрутингу в Україні в тому, що ми навіть тридцятку не завжди платимо підрозділам, я вже не кажу сотку. Нам потрібно не людей на концерті Вакарчука ловити, а створити умови, аби люди самі хотіли піти служити, бо таких грошей деінде не заробиш, та заохочення тих, хто добровільно пішов у 2022 році.

Ми маємо створити умови, які б зробили бажаним іти в ЗСУ:

1. Грошове забезпечення.

2. Неможливість влаштуватися в органи державної влади без служби в силах оборони та участі в бойових діях. Можливо, варто внести зміни в закон про Верховну Раду, де умовою балотування був би досвід служби в силах оборони.

3. Тотальні пільги для родин діючих військовослужбовців та ветеранів у питаннях медицини, освіти, працевлаштування. Як приклад: якщо дружина військовослужбовця влаштовується на роботу вчителем у школу і має відповідну кваліфікацію, то вона має отримати цю роботу.

Ще великою мотивацією було б зберігання військових колективів. Бо зараз через нестачу особового складу створилася практика канібалізму бригад, що призводить до демотивації особового складу і неякісного застосування обмеженого людського ресурсу. Ми маємо поміняти підходи, бо з таких рішень буде тільки більше СЗЧ (самовільного залишення частини).

Якісним рішенням командування стали організація рекрутингу силами підрозділів та дозвіл набирати людей в обхід ТЦК рішенням командирів. Я впевнений, що це дасть позитивні результати протягом декількох місяців. Аби ще синергії додати, а не конкуренції. Бо не там створили конкуренцію.

Цілий ряд бригад уже успішно проводять рекрутинг, знаходять людей, тренують їх, готують на безпілотників, артилеристів, розвідників, РЕБівців, РЕРівців, злагоджують, створюють колективи.

Ефективність рекрутингу підвищиться в рази за деяких умов: повага, грошове забезпечення, колектив. Підсумок. Або ми логічно прийдемо до рішень, які нам дозволять поповнити сили оборони, або програємо".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це вже стає вкрай поганою традицією, коли багатий чиновник починає агресивно ображати військових, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

вівторок, 15 жовтень 2024, 15:56

"Стєкольщик Сірожа" із Дніпра і його труднощі комунікації. Одразу скажу, що поява таких сірож невипадкова. Бо коли більше року йде активний пресинг і змішування з багном армії по всіх прасках, "успєшний прєдпрєніматєль", який посилає поліцію на дорозі ...

Десятки потрапили в реанімацію чи загинули: Російські військові розбиваються об свої ж "зуби дракона" у Курській області (фото)

вівторок, 15 жовтень 2024, 14:31

Російські військові масово скаржаться на так звані «зуби дракона», що з’явилися на шляху евакуації та постачання у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляють у «z-середовищі», встановлення на дорогах цих протитанкових загороджень при...