Проміжні підсумки першого публічного корупційного скандалу Міноборони, - Шабунін

Підіб'ємо проміжні підсумки першого публічного корупційного скандалу Міноборони. Першого, але вже очевидно, що не останнього. Проміжні - бо ця історія лише почалася.

Якби Резніков визнав проблему і одразу звільнив профільного заступника, скандал було би вичерпано. Натомість міністр продовжує захищати очевидну схему, розповідаючи про “технічну помилку” в ціні яєць.

Щоправда під тиском доказів (наприклад, втричі менших цін в аналогічних закупівлях ДПСУ) міністр таки визнав, що “технічних помилок” в цінах було значно більше (наприклад, в картоплі, капусті, буряку, курятині і т.д.).

https://bit.ly/3RfZSeZ

До речі, доказів того, що завищені ціни було виправлено, Резніков НЕ надав ані журналістам, ані депутатам.

https://bit.ly/3Y2avo2

Але і це ще не все. Знаєте, яким чином міністр оборони вирішив погасити цей і уникнути наступних скандалів? Тримайтеся.

Відомство Резнікова вирішило тупо сховати ціни на продукти харчування в усіх доступних контрактах! Я не жартую.

Міноборони збирається перейти на закупівлю якихось «раціонів». Тобто взагалі прибрати з контрактів ціну продуктів. Інформацію про ціни заберуть навіть з видаткових накладних на рівні військових частин.

https://bit.ly/3Hf7x8L

Останнє Резніков робить, щоб через ці накладні 1) ми знову не засвітили корупційну маржу Міноборони 2) не дратувати цінами військових.

Нижче перелік ключових західних медіа, які висвітлювали цей корупційний скандал. Наступний скандал розійдеться ще ширше.

Отже, закупівлю Резніковим їжі для солдат за завищеними цінами висвітлили, зокрема: The Economist, The New York Times, The Guardian, Le Monde, AFP, The Independent, Reuters, POLITICO, Le Figaro, BBC, Süddeutsche Zeitung, Die Zeit і багато інших західних медіа.

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Прокинуться вулкани й почнуться повені: Індійська провидиця назвала рік завершення війни в Україні й великих руйнувань в Росії

субота, 27 квітень 2024, 16:50

До кінця 2025 року війна закінчиться, а в Росії розпочнуться катастрофічні природні катаклізми. Про це розповіла індійська провидиця Ліліта Шанті, передають Патріоти України. "До кінця 2025 року ситуація на фронті почне поліпшуватися. Не цього року вон...

Це сталося у грудні: Зеленський ставив спікеру Джонсону дедлайн для ухвалення військової допомоги - Politico

субота, 27 квітень 2024, 16:41

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі зі спікером Палати представників Майком Джонсоном у грудні минулого року сказав, що Україна зможе протриматися без допомоги США максимум до березня-квітня. Про це йдеться у статті видання Politico...