Пропагандист Кремля видав неприємний секрет: У Росії визнали ураження двох новітніх винищувачів Су-57 українськими БПЛА (фото)

У Росії визнали, що на аеродромі «Ахтубинск» в Астраханській області українські безпілотники уразили два новітніх винищувачі Су-57. Це підтвердив російський пропагандист Ілля Туманов, який адмініструє тематичний авіаційний канал Fighterbomber, передають Патріоти України.

Удару по російському аеродрому було завдано 8 червня за допомогою БПЛА. Наступного дня Головне управління розвідки МО України показало фото пошкодженого одного Су-57. Однак, згодом розвідники повідомили, що було уражено щонайменше два новітніх винищувачі окупантів.

Увечері 10 червня російський пропагандист написав у телеграмі, що пошкоджені два Су-57. За його словами, один винищувач зазнав значних пошкоджень, і тому зараз думають, чи доцільно його відновлювати. Пропагандист заявив, що це нібито був прототип, який не міг брати участь у бойових діях. Однак, це перевірити неможливо, та й вірити російським заявам також не можна. А от другий Су-57 нібито зазнав незначних ушкоджень, і його мають відновити на місці.

Заявляють, що аеродром «Ахтубинск» в Астраханській області був атакований трьома українськими безпілотниками, жоден з яких не був збитий російською ППО. Пропагандист скаржиться на непрацююючу протиповітряну оборону, і заявляє, що збити БПЛА намагалися лише військові наряду зі стрілецької зброї.

Американське видання The War Zone опублікувало супутникові знімки Maxar до та після удару по аеродрому «Ахтубинск».

На другому знімку видно пошкоджений російський винищувач Су-57. Поблизу літака є сліди горіння на бетоні та невелика вирва ліворуч від кабіни літака.

У виданні помітили ще один обгорілий слід біля хвостової частини літака, який скидається на невелику вирву від вибуху. Вибухи бойових частин кількох безпілотників так близько біля Су-57 найімовірніше призвели до пошкодження винищувачів уламками або шрапнеллю, а також вибуховою хвилею.

Повертаючись до заяв російської пропаганди, що нібито пошкоджений Су-57 був лише прототипом, після перегляду нових супутникових знімків у MilitaryAviationInUa припустили, що російські літаки могли нести ракетне озброєння під крилами. Проте, якість зображення не дає можливості це підтвердити чи спростувати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...