Пропагандисти Кремля поширюють фейк про вбивство жінки "тероборонівцем зі Львова" через "очікування руських"

Росіяни вигадали новий фейк про українських військових. У своїх Telegram-каналах вони поширюють інформацію про те, що нібито у Харкові офіцер 125-ї окремої територіальної оборони (Львів) застрелив коханку та поранив її доньку. Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі, передають Патріоти України.

У фейковому повідомленні розповідають, що тероборонівець родом зі Львова познайомився у Харкові із 53-річною жінкою, і в них зав'язалися стосунки, проте під час застілля жінка почала розповідати про "любов" до російської культури, через що тероборонівець вирішив її застрелити, також він поранив її доньку.

"Во время пьяной посиделки женщина призналась, что поддерживает русскую культуру и ждет освобождение Харькова российскими войсками. Это настолько разозлило офицера 125 тро, что он в гневе застрелил свою любовницу, ранил ее 28-летнюю дочь, после чего он пытался скрыться", — сказано у фейковому повідомленні.

Далі пропагандисти пишуть, що поліція розшукувала чоловіка близько доби, увесь час він нібито ховався на даху гуртожитку у Слобідському районі. До повідомлення додали фото від Харківської обласної прокуратури. Проте насправді це фото харків'янина, який застрелив дружину та доньку через азартні ігри. Повідомлення про вбивство Харківська обласна прокуратура опублікувала у п'ятницю 26 квітня.

За даними слідства, вбивство сталося у Слобідському районі 24 квітня. Подружжя часто сварилося. Чоловік грав в азартні ігри, і коли програвав, сварився із дружиною та вимагав від неї гроші. Того дня після програшу великої суми знову став ображати дружину та нецензурно лаятися, а потім узяв рушницю та застрелив жінку, а також доньку, яка вибігла з кімнати.

Антикорупційний центр зазначив: росіяни своїм фейком прагнуть показати українських військових як загрозу для цивільних, а також заявляють про начебто непорозуміння жителів сходу та заходу країни та сподівання багатьох харків'ян на окупацію.

"Отже, у черговому фейку пропагандисти "зашили" одразу три глобальних наративи, які вони просувають в інфопростір уже третій рік повномасштабної війни, а саме: військові ЗСУ — начебто загроза для цивільних, бо не знаєш чого від них очікувати; люди зі Сходу та Заходу України буцімто не можуть порозумітись на ідеологічному підґрунті навіть зараз, під час повномасштабного вторгнення росії; у Харкові багато жителів нібито чекають, що місто захопить росія", — пише ХАЦ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Раніше Якубовіч на "Поле чудес" приймав в якості подарунків червону рибу від учасників з Помор'я, а тепер - збитий український дрон від "героя СВО", - Голобуцький (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 0:19

"Старші від 30-х років пам'ятають, наскільки популярним колись давно, ще в 1990-ті, було злизане Москвою в Заходу шоу "Поле чудес" з Лєонідом Якубовічем. Ну, так воно в Москві і лишилось", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у со...

Лавров, назвавши Путіна "віслюком Сі Цзіньпіна", розкрив всю таємницю російсько-китайських відносин. Ця мила східна приказка має особливий сенс, - Невзоров

п’ятниця, 17 травень 2024, 0:00

"Лавров раптово став відвертим і назвав Путіна "віслюком Сі Цзіньпіна". На нього чекає щонайменше кастрація. І до пристойної ветклініки старий бовдур не доїде", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти...