Пропагандисти Кремля розганяють брехню про "дві армії" в Україні (відео)

Росіяни поширюють фейковий наратив про нібито появу в Україні "двох армій" – під командуванням Головнокомандувача Збройних сил України, генерала Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковника Олександра Сирського. Навіщо ворог роздуває цю маячню, розповідають Патріоти України з посиланням на Центр Протидії Дезінформації.

Вперше цей меседж озвучили росіяни, але деякі українські інфлюєнсери розвинули його, виходячи з власних інтересів, зазначають у ЦПД. Існування двох армій зводяться до банального і простого, мовляв, президент України Володимир Зеленський мав особисте спілкування з командувачем сухопутних військ, коли їздив у зону відповідальності ОСУВ "Хортиця", за яке і відповідає Сирський.

Втім, особисті зустрічі президента, який є Верховним Головнокомандувачем, як і з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, так і самого Залужного з командувачем Сухопутних військ Сирським є регулярними, наголошують у ЦПД, додаючи, що не можна забувати про те, що працює ставка Верховного головнокомандувача.

"Але росіяни постійно про це забувають", - підкреслюють у ЦПД, нагадуючи, що воєнна вертикаль вищого рівня виглядає так: Верховний Головнокомандувач - Міноборони - Головнокомандувач ЗСУ - Генеральний штаб - Сухопутні війська ЗСУ.

"Наратив про дві українські армії вигідний передусім саме Росії і в такий спосіб ворог намагається внести розбрат та послабити нас. Відповідно, підігравати йому всередині держави не варто. Вони вже робили те саме понад 100 років тому. Хаос і розкол - це єдині інструменти, якими ворог діє і наша мета в Україні - це єдність", - резюмували у Центрі протидії дезінформації.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...