"Пропагандисти Кремля вперто називають події в Казахстані "черговим майданом" і "маніпуляціями Заходу", але це мало кого переконує", - Голобуцький

"В Казахстані більшає протестувальників, розширяються вимоги, вже пишуть про перехід деяких поліцейських на бік протестувальників... Президент Токаєв вже запровадив режим надзвичайного стану з 5 по 19 січня в Алмати і в Мангістауській області", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"І головне питання, котрим задаються всі: наскільки і яким боком в цьому замішаний Кремль. Однозначних свідчень поки немає, кремлівські пропагандисти вперто називають події в Казахстані "черговим майданом" і "маніпуляціями Заходу", але це мало кого переконує, надто багато російських інтересів зосереджено в Казахстані, зокрема північному.
==
Я би позначив специфічний аспект: наскільки серед сусідів Росії Україна завжди була потенційним чи наявним джерелом нестабільності, настільки стабільним в авторитаризмі Назарбаєва був Казахстан. Незмінним, доволі благополучним, з порівняно високим рівнем життя - і все це на тлі 30-х років влади клану Назарбаєва. Непоганий приклад для росіян з понад 20-ма роками влади Путіна.
Але якщо раптом клан Назарбаєва (владу котрого з 2019-го маскують майже абстрактними офіційними статусами) скинуть - це ж може перекинутись і на Росію...".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...