"Прослушка" в Залужного: Приміщення, в якому знайдено пристрої, не було сертифіковане, СБУ має нести відповідальність, - ексочільник ГУР Міноборони

Служба безпеки України в будь-якому випадку несе відповідальність за те, що приміщення, в якому мав працювати головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, виявилося непідготовленим. Про це в ефірі Radio NV сказав колишній очільник Головного управління Міноборони генерал-лейтенант Валерій Кондратюк, передають Патріоти України.

Він пояснив, що за контррозвідувальний режим щодо Збройних сил і Генерального штабу відповідає СБУ. Сам факт виявлення обладнання для прослуховування у приміщенні, куди збирався прийти Залужний — це злочин, який матиме політичні наслідки, вважає Кондратюк.

«Служба безпеки, відповідно, не захистила. Вона в будь-якому випадку несе відповідальність за те, що приміщення, в яких має сьогодні працювати військово-політичне керівництво держави, виявилося обладнаним такими речами», — сказав він.

На його думку, військова контррозвідка повинна дати відповіді, хто мав доступ до захищеного об'єкта. «Ще один інсайд, який можу сказати. Приміщення, в якому були знайдені ці пристрої, не було сертифіковане. Для того, щоб проводити розмови або роботу з таємною інформацією, певні приміщення отримують сертифікацію Служби безпеки України. Приміщення, яке готувалося до роботи, ще не було сертифіковане. В ньому не був проведений відповідний обсяг робіт, щоб Служба безпеки сказала, що воно захищено», — повідомив екскерівник ГУР.

17 грудня низка ЗМІ повідомила, що в кабінеті головнокомандувача ЗСУ знайшли пристрої для зчитування інформації. Згодом СБУ підтвердила ці дані, уточнивши, що «прослушка» була в неробочому стані.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) КК України.

18 грудня у Генеральному штабі офіційно підтвердили, що у кабінеті, призначеному для роботи Залужного, було виявлено пристрій для прослуховування. «Це те приміщення, яке я повинен був використовувати сьогодні. У ньому вчора під час перевірки знайшли… Я там давненько вже не був. Але ми перевірили і знайшли», — розповів головнокомандувач ЗСУ.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...