"Просуваються від будинку до будинку": Військовий експерт розповів про нову тактику окупантів у Соледарі

Армія Росії штурмує Соледар Донецької області малими групами, в місті тривають бої, мета окупантів - створити умови для оточення Бахмута. Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в ефірі всеукраїнського телемарафону, передають Патріоти України.

"Після того, як промерз ґрунт, росіяни змогли використати техніку. За підтримки броні вони зайняли певні позиції, підійшли до Соледара, увійшли. Наші війська їх утримують на певних позиціях", - розповів військовий експерт.

За його словами, останнім часом росіяни трохи змінили тактику: "Це пов'язано із заходом росіян у саме місто - техніка містом рухається дуже погано, це дуже добра ціль, тому вони перейшли до тактики малих груп, просуваються від будинку до будинку, від вулиці до вулиці. Здебільшого це ДРГ до 10 осіб, тобто відділення. Вони екіпіровані певними засобами ураження, переважно кулемети. У деяких випадках є і міномети 82-мм із собою, і ПТРК – переносні протитанкові комплекси".

Як зазначив Світан, такі дії окупантів були прогнозованими для ЗСУ. "Наші війська посилені в районі Соледара силами спецоперацій, деякими батальйонами прикордонних військ, силами тероборони і основний удар на собі тримає одна з наших аеромобільних частин. Десантники ведуть бої у самому місті, намагаються стабілізувати ситуацію та відкинути росіян за межі міста", - повідомив він.

Військовий експерт пояснив, що окупанти не можуть захопити Бахмут вже кілька місяців, тому ухвалили правильне з військової точки зору рішення - обійти його з півдня та півночі.

"Тому й бачимо спробу руху росіян з півдня з району Курдюмівки у бік Часів Яру... І рух на Соледар – спроба обійти з півночі. Наше соледарське угруповання їх зупинило... Мета росіян - обійти Бахмут, постаратися відрізати з півдня трасу Бахмут-Костянтинівка, яка живить Бахмут, і з півночі спробують відрізати трасу Бахмут-Слов'янськ. Українські війська не дозволять їм це зробити. І на півдні в районі Курдюмівки, і на півночі в районі Соледара вони також будуть зупинені", - прогнозує Світан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...