Просування відбувається за трьома напрямками: Інститут вивчення війни (ISW) розповів про наступ ЗСУ на Херсонщині

За інформацією аналітиківамериканського Інститут вивчення війни (ISW) йдеться про «три зони кінетичної активності»: на північний захід від Херсона; поблизу українського плацдарму через річку Інгулець та на південь від кордону Херсонської та Дніпропетровської областей, на захід від Високопілля.

У повідомленні зазначається, що Генеральний штаб ЗСУ інформував, що росіяни обстріляли українські позиції в Правдиному (на північний захід від Херсона), що вказує на те, що українські сили, ймовірно, принаймні увійшли до міста.

«Зображення, оприлюднені проросійськими Telegram-каналами, підтвердили, що російські війська 16 вересня відбили штурм української морської піхоти в районі Андріївки (поблизу українського плацдарму через річку Інгулець)», – зауважили аналітики.

Фахівці додають, що українські війська продовжують перекидати сили та техніку в райони Андріївки та Білогірки.

«Генштаб України вказує, що російські війська обстріляли Новопетрівку (на південь від Кривого Рогу), що свідчить про те, що українські війська ввійшли у місто, незважаючи на попередні заяви Росії про відбиття атак», – підсумували в Інституті вивчення війни.

Ключові висновки:

  • Виявлення масових поховань і камер тортур у звільненому Ізюмі підтверджує попередні оцінки ISW про те, що звірства в Бучі були символом російської діяльності на окупованих територіях, а не аномалією.
  • Президент Росії Володимир Путін, очевидно, пригрозив розширити атаки Росії на цивільну українську інфраструктуру, якщо Україна продовжить напади на військові об’єкти в Росії.
  • Центр «Український спротив» попередив, що російські війська можуть здійснити обстріли під фальшивим прапором на окупованих територіях у період з 17 по 20 вересня.
  • Українські війська 16 вересня захопили весь Куп’янськ, продовжуючи наступальні дії на схід від річки Оскіл.
  • Повідомляється, що в ніч з 15 на 16 вересня українські сили обстріляли цілі у Валуйках Бєлгородської області Росії.
  • Українські війська завдали ударів по окупаційному штабу Росії в Херсоні, ймовірно, з використанням ГІМАРС і продовжують наземні маневри в трьох районах Херсонської області в рамках контрнаступу на півдні.
  • Російські адміністративні чиновники об’єднуються навколо заклику лідера Чечні Рамзана Кадирова до «самомобілізації» на місцевому рівні, щоб надати додаткові сили російським військовим.
  • Кампанії примусової російської мобілізації, ймовірно, виснажують чоловіче населення на частинах території, на яку претендують російські проксі Донецька та Луганська Народні Республіки (ДНР і ЛНР) уздовж лінії фронту.
  • Негайна та скоординована російська інформаційна відповідь свідчить про те, що українські партизани можуть бути невинними у вбивстві 16 вересня генпрокурора «ЛНР» та його заступника.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...