Просить про підтримку після "нападу в Європі": Шарій виявився членом Міжнародної федерації журналістів

Проросійський блогер Анатолій Шарій виявився членом Міжнародної федерації журналістів, заявив про «погрози» і попросив про підтримку. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на джерела в п’ятницю, 3 листопада, передають Патріоти України.

За даними джерел ІМІ, Шарій відправив низці міжнародних медійних організацій лист, у якому просить про підтримку і заявляє, що йому погрожують, за його версією, через «розслідування діяльності наркокартелів у Європі». Йдеться про інцидент 23 жовтня, коли будинок пропагандиста в іспанській Таррагоні закидали коктейлями Молотова, пише ІМІ.

У листі Шарій назвав себе членом Міжнародної федерації журналістів і заявив, що «шокований тим, що як журналіст зазнав нападу в Європі».

ІМІ звернувся до Міжнародної федерації журналістів по коментар, але поки не отримав відповіді. В Україні Шарія підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак).

За даними СБУ, Шарій займався протиправною діяльністю в інформаційній сфері на шкоду нацбезпеці України і діяв на замовлення іноземних структур.

СБУ оголосила про підозру Шарію в лютому 2021 року. 20 серпня 2021-го РНБО запровадила санкції проти Шарія, його дружини Ольги та матері останньої Алли Бондаренко.

6 вересня 2022 року Верховний Суд остаточно заборонив діяльність Партії Шарія в Україні.

У липні 2023 року СБУ повідомила Шарію про нову підозру в державній зраді — за даними слідства, він особисто підказував ФСБ, як правильно знімати допит українських військовополонених і які запитання ставити, монтував відео і вирізав «невигідні» для країни-агресора моменти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...