Процес буде розбито на кілька етапів: Згурець дав прогноз, як українські війська можуть звільнити Крим

Сумніви США у тому, що Україна здатна звільнити окупований Росією Крим не означають, що це звільнення неможливе: в оцінках потенціалу ЗСУ американська розвідка вже не раз помилялася. Метою України є вихід на свої міжнародно визнані кордони 1991 року - і без Криму уявити реалізацію цієї мети неможливо, передають Патріоти України.

Звільнення окупованого Росією півострова дозволить наблизити перемогу, процес деокупації можна розбити на кілька етапів. Про це директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець розповів в ефірі телеканалу "Еспресо".

Коментуючи нещодавні публікації у західних ЗМІ щодо того, що у Вашингтоні мають сумніви щодо здатності України деокупувати захоплений Росією Крим, Згурець нагадав: американська розвідка вже не раз хибно оцінювала потенціал українського війська. Зокрема, на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну західні розвідники та аналітики прогнозували, що супротив ЗСУ окупаційним військам триватиме не більше трьох днів. Однак ЗСУ спростували ці прогнози.

"Ми маємо вийти на кордони 1991 року, і питання звільнення Криму є однією зі складників наших дій зі звільнення України від окупантів, що, власне, визнають і наші високопосадовці", – наголосив Згурець.

Він зазначив, що звільнення окупованого РФ півострова важливе для України з цілої низки причин. Насамперед наші воїни мають позбавити Росію змоги використовувати Крим як мілітарний "хаб", за допомогою якого агресор "живить" окупаційні підрозділи та частини на материковій частині нашої держави.

Згурець впевнений, що операція зі звільнення півострова має бути розбита на кілька етапів. "Перший – це повністю перебивання артерій, які дозволяють Росії перекидати війська з материкової частини Росії у Крим, а далі – на (материкову. – Ред.) територію України. Це можна зробити відповідними технічними засобами. Питання в тому, що США, можливо, і побоюються "ескалації", якщо ми почнемо використовувати далекобійні системи, які ми просимо безпосередньо в американців як у головної країни, яка може надати нам таку допомогу", – зауважив експерт.

Він наголосив, що звільнення Криму не обов'язково передбачає криваві виснажливі бої з величезною кількістю жертв. "У будь-якому разі Крим не обов'язково звільняти військовим шляхом. Крим треба просто відрізати від РФ і це буде першим кроком до звільнення Криму. Такий сценарій має розцінюватися і американською стороною. А питання наступальних дій, я думаю, що ми все-таки більш раціональні у виборі стратегій і тактик для повернення наших територій", – додав Згурець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

Знайомтесь, "Бандерик-Стрічка": Вітчизняні розробники показали свій FPV-дрон на оптоволокні (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 9:09

FPV-дрону на оптоволокні не страшний будь-який РЕБ. FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відео потенційно є дуже перспективним напрямом розвитку цього виду озброєння. Тим більше в цьому напрямі кроки а...