"Протистояння різних точок зору щодо України в адміністрації Байдена не завершене": Піонтковський попередив про серйозні проблеми

Нещодавній візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона і його тріумфальний виступ у Конгресі США зафіксували результат, отриманий на попередньому саміті НАТО у Бухаресті. Проте в США все ще є протистояння двох різних точок зору щодо підтримки України. Таку думку висловив російський публіцист та опозиціонер, який живе в США, Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Публіцист зауважив, що візит Зеленського до США також показав – залишилася серйозна проблема у відносинах із Заходом. Він пояснює, що немає жодних питань чи претензій до політичної позиції партнерів України, однак є питання до реалізації цієї політичної підтримки. Як приклад він згадав, що на пресконференції Байдена та Зеленського, коли українська журналістка запитала у президента США, чи будуть передані Україні далекобійні ракети ATACMS, Байден спочатку намагався віджартуватися, але потім дуже непереконливо виправдовувався.

Це показує, що повністю це протистояння двох різних точок зору щодо підтримки України в адміністрації Байдена ще не завершене. І хоч після кожної передачі озвученого озброєння здавалося, що "лінія Блінкена та Остіна остаточно перемогла лінію Саллівана, а формула "ми хочемо перемоги України" перемогла формулу "ми не хочемо допустити програшу України", це досі не так.

"Залишки цієї другої позиції все-таки ще присутні. Але з глобальних позицій розуміння ролі України як найбільш активного члена НАТО Захід не може відійти далі. Це – вирішення завдання його безпеки. Засновуючись на цій позиції, Захід не може продовжувати накладати обмеження",– зазначив він.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Джерело