Протитанковий комплекс "Стугна" стане ще смертоноснішим для ворога

Конструкторське бюро “Луч” представить оновлену версію українського ПТРК.

Уже в 2021 році державне підприємство “Державне Київське конструкторське бюро “Луч”планує презентувати модернізований варіант протитанкового комплексу “Стугна-П”. За словами Генерального конструктора-Генерального директора Олега Коростельова, практично всі вузли відомого українського протитанкового комплексу зазнають значних змін, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

“Ми “Стугну” вже випустимо скоро. Я думаю, в наступному році це вже буде зовсім інший варіант “Стугни”, – повідомив очільник ДККБ “Луч” Олег Коростельов.

За його словами, практично всі складові вітчизняного комплексу зазнають певних вдосконалень та змін. “Він (ПТРК “Стугна-П”) буде вже взагалі в іншому вигляді – там будуть зменшені габарити, поліпшена ергономіка, забезпечено якість зображення, якість наведення й так далі”, – відзначив Олег Коростельов.

Нагадаємо, хоч ПТРК “Стугна-П” була прийнята на озброєння ЗСУ ще у 2011 році, масове постачання вітчизняного протитанкового комплексу, ракет та тренажерів для нього до війська почалося лише після вторгнення російських окупантів у 2014 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...