Противник намагається протидіяти нанесенню ударів по своїх об'єктах дальнобійними та високоточними засобами ураження Сил оборони України, - Машовець

Командування угрупування військ противника, яке задіяне у шикромасштабному вторгненню в Україну, намагається реалізувати комплекс заходів, щодо протидії нанесенню ударів по своїм важливим об'єктам у тактичному та оперативну тилу дальнобійними та високоточними засобами ураження Сил оборони України.

Зокрема:

- Впродовж останніх 3-х днів противник суттєво наростив угрупування своїх сил та засобів ППО на найбільш вірогідних напрямках нанесення таких ударів, намагаючись прикрити, як безпосередньо самі об'єкти, так й відповідні зони..

Такого роду заходи фіксуються на Луганському, Херсонському та Запоріжському напрямках. Наприклад, в районі Луганська ( + зрбтр ЗРК С-300В), район порту Бердянська (+ зрдн ЗРК С-300ПМ), район АБ Таганрог (+ зрабтр ЗРАК "Панцир-С1", рл-група та ПУ зрадн), район Нової Каховки (замість знищенної зрбтр С-300ПС, прибула нова). Навіть на території п-ва Крим командування військ противника намагається суттєво наростити ППО у районах "ймовірного" нанесення ракетних ударів Силами оборони України. Такі заходи відмічаються у районі аеродрому Джанкой, у Новоозерному (+ зрадн ЗРГК "Панцирь-С1", рлс П-18 модифікації "Терек", а також зрбтр ЗРК С-400 з РЛС виявлення повітряних цілей зі складу ЗРК).


- Командування відповідних угрупувань військ противника здійснює активне роззосередження складів та баз зберігання боеприпасів, як поточного довольства, так й тих, на яких воно прагне накопичувати їхній запаси (в першу чергу - оперативно-тактичного рівня).

Зокрема, в зоні відповідальності угрупування "Изюм" противник активно роззосереджує свої польові склади РАО південніше та південно-східніше міста. В районі Луганська та Донецько-Макіївської агломерації противник активно вантажить та вивозить на автотранспорті свої арт-склади армійського та корпусного рівнів. На Херсонському напрямку, відповідні склади, які були розташовані впритул до Дніпра, інтенсивно переміщуються на схід, у глибину оперативної побудови даного угрупування військ противника.


- З метою виявлення та послідуючого знищення дальнобійних та високоточних засобів вогневого ураження ЗСУ командуванням військ противника розроблений комплекс так званих "активних заходів протидії". В першу чергу це стосується ведення розвідки, а в другу - вогневого ураження виявленних підрозділів ЗСУ, які використовують такого роду ОВТ.

Для цього, на напрямках вірогідного застосування ЗСУ цих засобів, противником сформовані "розвідувально-ударні групи", з виділенням до їхнього складу спеціалізованих сил. Зокрема, для цього противником використовуються літаки Су-24МР, Су-34 з відповідним змінним бортовим комплексом РТР та ОЕР, сили наземої РТР та РЕБ, а також підрозділи арт-розвідки, в тому числі оснащенні розвідувальними БПЛА та раділокаційними засобами. Для вогневого ураження сформовані окремі групи, як зі складу авіаційного компонента (ударні літаки - Су-24М, Су-34, Су-25), так й артилерійскі (підрозділи дальнобійної ствольної та реактивної арти - РСЗО 9К58 "Смерч", САУ 2С19 "Мста-С" та 2А7 "Пион" з керованими\коректуємими та активно-реактивними боеприпасами).


Окрім того, для виявлення та знищення підрозділів ЗСУ, озброєних відповідним ОВТ, безпосередньо у районах їх бойового застосування, противником задіяні групи сил спеціальних операцій та войскової розвідки, загальною чисельністю приблизно до 240-250 в\сл ссо. Вони оперують переважно у зонах, найбільш вірогідного розташування, на думку командування військ противника, такого роду підрозділів ЗСУ.

Діють вони диверсійно-розвідувальними групами (ДРГ) по 8-10 чоловік (рідше 6-8), одягнуті в типову українську військову форму, пересуваються на автотранспорті із зовнішнім маркування приналежності до ЗСУ. В кожній групі, принаймні, 1-2 чоловіка обов'язково володіють українською мовою на побутовому рівні. Можуть бути у цивільному одягу, активно спілкуються із місцевими мешканцями на рахунок "найбільш зручних шляхів пересування (проїзду) до найближчої військової частини", а також цікавляться місцями розташування підрозділів ЗСУ. При собі обов'язково мають засоби дистанційного ураження штибу РПО-М/ПДМ-А «Шмель-М», РПГ та керовані міни.


З метою виявлення місць розташування підрозділв ЗСУ, озброєних високоточними та дальнобійними засобами ураження, противник також активно мониторить місцеві та загальноукраїнськи пабліки у мережі "інтернет", веде активну агентурно-розвідувальну роботу на безпосередньо прилеглих до районів ведення бойових дій територіях на предмет отримання необхідної для цього інформації. Вже відзначється різко зростаюча кількість "нових акаунтів" дуже сумнівної етімології у місцевих пабліках Миколаївської, Одеської, Запоріжської, Дніпропетрівської та Донецької областей України.


Підсумуємо...


Противник достатньо активно прагне нівелювати наслідки застосування ЗСУ нових дальнобійних та високоточних засобів ураження, наданих нашими партнерами та союзниками. Більше того, явно добивається їх виявлення та знищення. Причому усіма відповідними силами та засобами, які у нього є на нинішній момент, і які більш-меньш для цього підходять.


Рано чи пізно, але він таки "підловить" десь і когось...

Це війна й повністю без втрат, вона не буває.

До цього треба бути готовим, принаймні, морально. І потім, не перетворювати такі факти у "зрадну зрадоньку" й починати волати "нас усіх продали та здали...". Надо набратися твердості та намагатися звести такого роду гіпотетичні втрати, якщо не до нуля, то бодай до мінімуму. А головне - робити цю справу грамотно та фахово...


Джерело

Реквізити у перших коментарях...

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Навпроти домашньої церкви спікера Джонсона з'явився великий рекламний щит із фото зруйнованої баптистської церкви в Бердянську, - політтехнолог Голобуцький

четвер, 25 квітень 2024, 0:00

"Тепер і The Financial Times підтвердила, що саме євангельські християни допомогли переконати спікера Джонсона розблокувати допомогу Україні: в останній тиждень лютого навпроти домашньої церкви Майка Джонсона в Бентоні, Луїзіана, з'явився великий рекла...

"Жорстоке та безжальне пекло": Відомі фотографи показали моторошні кадри з розбомблених Кринок на лівому березі Херсонщини (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:52

Українські фотографи Костянтин і Влада Ліберови показали моторошні і болючі кадри з розбомбленого села Кринки на лівому березі Херсонщини, передають Патріоти України. На кадрах видно, що в селі, в якому раніше проживало близько тисячі людей, не залишил...