Противник поставив на свої дрони позиціонування по маяках, і тепер ті проходять великі дистанції в режимі радіотиші... - Serg Marco

Побачив нещодавно в тг-каналі.

Продовження тієї самої історії.

Декілька місяців тому я писав що росіяни поставили на свої дрони позиціонування по маякам, і тепер проходять великі дистанції в режимі радіотиші, що змінює тактику розвідки, виявлення і протидії.

Ну пише собі там щось молодший сержант, ну а хулі на то звертати увагу?

На проблему звернули уваги тільки коли вже втратили коштовні засоби і людей.

Зараз тактика росіян вже дійшла до кінцевого результату. Вони просто в режимі радіотиші по маякам відправляють БПЛА на наші стратегічні об'єкти. Якщо радіогорізнт з маяками втрачений- є система оптичного позиціонування по референтним точкам на завантаженій карті. Тобто задавити навігацію/заспуфити такий борт неможливо.

Схема така. Береться аеродром наприклад, розраховується дистанція та звʼязок, до передової максимально близько підтягуються антени, можливо встановлюється модуль який передає данні по LTE (ну я б так зробив, рішення на поверхні лежить, і такі модулі на крилах у росіян є).

Після чого на цей обʼєкт відправляють БПЛА в режимі радіотиші по маякам.

Якщо долетить- ну дасть відео з місця і відкорегує ракету. Якщо не долетить- на можна майже кожен день туди відправляти по розвіднику, Зал та Суперкамів в них багато.

Тобто біля кожного стратегічного об'єкта може випригнути з режиму радіотиші ворожий дрон, та почати корегувати ракети. І так як хтось до останнього рубав окуня не помічаючі цю проблему та перспективу такого застосування дронів- то тактика розвилась до кінцевої стадії і нам почали накривати аеродроми під прямий стрім розвідника.

І судячі зі всього той факт що росіяне послідовно йдуть до цієї тактики і треба міняти систему протидії- це турбувало тоді не людей які відповідають за безпеку стратегічних обʼєктів, а блогера/молодшего сержанта. А тепер щоб швидко від такої тактики захистити наші стратегічні об'єкти- банально вже немає часу. Бо побудова оборони- це як би теж час.

Колись ми з Alex Noinets набʼємо собі на руках фразу "я же говорив" і при зустрічі друг з другом будемо просто показувати друг другу передпліччя та таємничо кивати друг другу.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генерал Залужний ледь не загинув після дзвінка з ОП, - Борислав Береза

субота, 5 жовтень 2024, 21:55

"Після того, як в ефірі на моєму YouTube-каналі генерал-майор Сергій Кривонос розповів про поранення, яке Валерій Залужний отримав на фронті, то сталося два цікавих момента - журналісти почали цікавитися подробицями події і під відео у коментарі прийшо...

Не працюють лише поранені: Яку роботу виконують полонені росіяни та скільки їм платять (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 21:42

Раціон із 2200 кілокалорій на день; медична частина такого рівня, що можуть позаздрити амбулаторії в багатьох українських селах; і зарплата півтори тисячі гривень. В таких умовах в одному з таборів в Україні утримують військовополонених росіян, передаю...