"Противник продовжує посилювати своє угрупування "Запорожье", - Машовець

- Командування військ противника продовжує посилювати своє угрупування "Запорожье". Протягом минулих 2-х діб в район Токмаку ним було зосереджено не меньш як 2 БТГр, а в районі Михайловки ще 1 БТГр... з числа найманців чвк "вагнер".

Отже, загальна кількість найбільш боєздатних підрозділів штурмової піхоти російських військ, з числа російських приватних військових компаній, на Запорізському напрямку досягла позначки у 4-5 БТГр (тобто російським військовим командуванням, тут зосереджено, по-суті, формування психопатів-ман'яків рівня "посиленої бригади"). Всі вони перекинуті у цю зоні зі складу угрупування "Восток".

Я дуже далекий від думки про те, що вони тут з'явились виключно для того, щоб зупинити просування ЗСУ в районі Нестерянки та Полог... Зазвичай, росіяни пускають у бій цих катів тоді, коли треба "більш-меньш швидко і за будь-яку ціну" щось відбити, або "штурманути". Так було під Попасною, так було під Лисичанськом і зараз відбувається південіше Бахмуту...

- На Херсонсько - Береславському плацдармі, у рамках розгортання додаткових сил та засобів, командування противника провадить локальне перегрупування військ - у північно-східну частину плацдарма переміщені основні сили 34-ї та 205-ї мсбр 49-ї ЗВА (до 5-и БТГр), які змінили на цій ділянці "порепані" підрозділи 11-ї одшбр, які, судячи зі всього, відтягнуті південіше, в район Бериславу та увійшли у оперативне підпорядкування 98-ї пдд. Слід пікреслити, що в цьому ж районі зосереджені підрозділи основних сил 76-ї дшд та 98-ї пдд, загалом до 7-8 БТГр.

Таким чином, на сьогоднішній момент, основні сили угрупування російських повітряно-десантних військ, яке розгорнуто у Південій операційній зоні, сконцентровані в районі Томарине - Урожайне - Новорайск - Шляхове (принаймні, основна масса піддрозділів 2-х з 4-х дивізій пдв зс рф). БТГр ще однієї дивізії пдв (7-ї дшд), втягнуті у напружені бої в районі Снігурівки та Інгулецького плацдарму ЗСУ, і на даний момент, "витягнути" їх звідти, російське командуання просто не в змозі.

В якості резерву, на лівому березі Дніпра, в районі Костогризове - Малі Копані - Виноградове - Великі Копані майже закінчила своє розгортання остання з 4-х дивізій пдв зс рф - 106-а пдд.

Судячи зі всього, відведення основних сил угрупування пдв зс рф в районі Херсонського плацдарму у оперативно-тактичний та тактичний тил, свідчить про зміну поточних планів російського військового командування, щодо використання своїх повітняо-дпесантних військ на Криворізському та Миколаївському напрямках.

- Загальна кількість підрозділв противника зосереджених та розгорнутих безпосередньо на правому березі Дніпра в його нижній течії, на Херсонсько-Бериславському плацдармі (оперативне угрупування військ "Юг") складає - 22-23 БТГр\ТГр зі складу 49-ї ЗВА, 8-ї ЗВА (20-а мсд), 22-го АК ВБО чф-у та 10-ї обр СпП Південого ВО, атакож ПДВ зс рф.

В свою чергу, цю кількість військ перевищує угрупування військ противника зосереджене та розгорнуте на лівому березі Дніпра, прямо "за спиною" угрупування "Юг" - до 27-28 БТГр\ТГр зі кладу 5-ї та З5-ї ЗВА Східного ВО (ця кількість, безперечно, не кінцева - ще доїзжають БТГр-и 37-ї мсбр 36-ї ЗВА того ж Сідного ВО з Слов'янського напрямку, а також не враховуються підрозділи 29-ї ЗВА, стосовно яких, судячи зі всього, командування противника ще не прийняло кінцевого рішення де саме їх використовувати - на Криврізському, або Запорізському напрямку), а також сили та засоби 106-ї пдд пдв зс рф.

- Противник продовжує поповнювати запаси своїх ОВТ та боєприпасів за рахунок Білорусі. У перших числах серпня ц.р. на залізничній станції “Брянск-2” був зафіксований ешелон з БП (25 вагонів), що прибули із залізничної станції “Орша” (Вітебська обл., Білорусь). Крім того, із залізничної станції “Гомель” через станцію “Клинці” (Брянська обл.) до “Гуково” (Ростовська обл.) прослідував ешелон з БП (30 вагонів) та ще один ешелон із ОВТ (30 платформ).

Загалом, військово-політичне керівництво Білорусі планує зняти з довготривалого зберігання близько 12 тисяч тон боєприпасів для переміщення на теріторію рф (за попередніми даними, до 1061-го ЦМТЗ ПІвденого ВО (м. Новочеркаськ).

Не думаю, що ця "расконсервація" білоруських боєприпасів та їх перекидання саме у "зону відповідальності" південого ВО зс рф саме зараз є якимось випадковим "соУпадением".

- Судячи зі всього, розгорнуте командуванням військ противника, в Півдній операційній зоні, потужне угрупування військ східного во досягне стану оперативної готовності десь між 8-10.08.2022р. Думаю, саме з цього моменту слід почати очікувати якихось "різких стрибків та рухів" противника на трьох можливих напрямках його активних дій - Миколаївському, Криворізсько - Нікопольскому та Запорізському...

- Ведення бойових дій на Харьківському та Слов'янському (з півночі) операційних напрямках, треба розуміти, буде відтепер виключною справою військ західного та центрального воєних округів зс рф. Введення у бій у смузі дій угрупування "Восток" до 8-и БТГр 150-ї мсд 8-ї ЗВА, а також розгортання на Донецькому напрямку польового КП 8-ї ЗВА південого во, свідчать про те, що "лінія розподілу повоноважень", скоріше за все, пройде по Сіверському Донцю...

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...