Противник проводить доукомплектування частин та з'єднань, які зазнали значних втрат, озброєнням та військовою технікою, - Машовець

1. На Куп'янському напрямку противник проводить певне перегрупування у складі свого УВ "Запад". Зокрема, частину сил й засобів 18-ї мотострілецької дивізії (мсд) 11-го армійського корпусу (11-го АК) відводить у так званий "базовий район" (поблизу м.Біловодськ) для відновлення їх боєздатності та доукомплектування. Ймовірно, безпосередньо в зоні бойових дій залишаться окремі підрозділи 79-го мотострілецького полку (мсп) цієї дивізії та її 11-го танкового полку (тп)...

В свою чергу, закінчується розгортання в районі селищ Куземівка, Кривошиївка та Сторожівка підрозділів 27-ї окремої мотострілецької бригади (омсбр) 1-ї гв. танквої армії (гв.ТА). Командуванню цієї бригади, очевидно, також підпорядкують підрозділи 1432-го мсп територіальних військ (мсп ТрВ), які раніше діяли у складі 2-ї "таманской" мсд 1-ї ТА.

Командування російського УВ "Запад" явно намагається навести лад із бойовим управлінням частинами та з'єднаннями у зоні своєї відповідальності. Про це, до речі, опосередковано свідчить й той факт, що перегрупуванням керує особисто командуючий 1-ї гв ТА генерал є.нікітін.

2. Противник проводить доукомплектування частин та з'єднань, які зазнали значних втрат, озброєнням та військовою технікою, зокрема:

- 72-а омсбр, яка понесла південніше м.Бахмут значні втрати отримала протягом минулого тижня на доукомплектування близько 40 одиниць БМП-1, БМП-2 (ймовірно, знятих із довгострокового зберігання)

- в артилерійські дивізіоні 27-го артилерійського полку (ап) 6-ї мсд 3-го АК надійшло до 19-и одиниць 152-мм гаубиць типу 2А65 "Мста-Б" та 2А36 "Гиацинт-Б" + до 7-и одиниць 122-мм реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) типу 9К51 БМ-21 "Град"

- в свою чергу, у підрозділи 51-го, 119-го та 137-го парашютно-десантних полків 106-ї повітряно-десантної дивізії (пдд) повітряно-десантних військ за цей же час надійшло близько 40 одиниць 82-мм та 120-мм мінометів типу 2Б14 та 2Б11.

3. Відбулись зміни у складі орбітального угрупування зс ри-фи. 25-го листопада з космодрому "Плецеск" (Архангельская обл. ры-фы) відбувся запуск ракети-носія "Союз-2.1Б", який вивів на орбіту російський космічний апарат (КА) оптико-електронної розвідки типу "Раздан" 14Ф156...

Ймовірно, він повинен замінити собою один з раніше запущенних КА типу "Персона" (всього було запущено до 3-х одиниць, з яких на теперішній час у працездатному стані знаходилось лише 2).

4. Станом на ранок 27.11.2023-го року у пунктах базування (ПБ) російського чорноморського флоту у західній та південно-західній частинах тимчасового окупованого півострова Крим перебували наступні сили й засоби з його складу...

ПБ Новоозерне

- малий ракетний корабль (мрк), за нашою класифікацією "ракетний корвет" пр. 1234 "Буря"

- мрк (ракетний корвет) пр.12411 "Набережные Челны"

ПБ Севастополь

- фрегат пр. 11356Р "Адмирал Макаров"

- сторожовий корабель (ск), за нашою класифікацією "фрегат" пр. 1135 "Ладный"

- ракетний корвет пр. 22800 "Циклон"
- ракетний корвет пр.12411 "Ивановец"
- ракетний корвет пр.12417 "Шуя"
- ракетний корвет пр.1239 "Самум"
- ракетний корвет пр.1239 "Бора" (ремонт, 13-й СРЗ)
- малий протичовновий корабль (мпк), за нашою класифікацією "корвет" пр.1124М "Поворино"
- середній розвідувальний корабель (срзк) пр. 18280 "Иван Хурс"
- срзк пр. 864 "Приазовье"
- срзк пр. 861 "Экватор"
- великий десантний корабель (вдк) пр.775ІІ "Новочеркасск"
- вдк пр.775 "Калининград"
- вдк пр.775\ІІІ "Азов", вдк пр. 1171 "Николай Фильчинков" та вдк пр. 775 "Оленегорский горняк" - перебувають у ПБ Севастополь на ремонті
- морський тральщик (мтщ) пр. 266М "Ковровец"
- мтщ пр.266 "Иван Голубец"
- базовий тральщик (бтщ) пр. 12700 "Иван Антонов"
- до 6-и одиниць протидиверсійних катерів (пдка) різних класів та типів
- 2 десантних катера (дка) - один пр. 21820 "Атаман Платов", другий - пр. 11770 (назва уточнюється).
- до 29-и одиниць судов забезпечення та спеціального призначення, включаючи транспорти, буксири, танкери, рятувальні, водолозані і т.д.

Решта сил й засобів зі складу чорноморського флоту (чф), включаючи 4-и дизель-електричні підводних човна (депч), один з яких у ремонті, базується на ПБ - Феодосія, Керч, Туапсе, Новороссийск, Сочи.

4. Для безпосередньої авіаційної підтримки своїх наземних військ, які діють на Мелітопольскому та Бердянському напрямках, армійською авіацією (АА) противник активно використовує не тільки Джанкойський авіаційний "хаб", а й аеродром в районі с. Стрілкове на Арабатський стрільці (АБ Стрілкове), станом на ранок 27.11.2023 р. на цю АБ базувалась передова группа російської АА у наступному складі:

- Ка-52 - 2 одиниці

- Ми-24\35 - 2 одиниці
- Ми-8\17 - 2 одиниці

Відстань від передових позицій ЗСУ на Токмацькому напрямку складає - приблизно 185 км, від передових позицій на Придніпровському напрямку - близько 155 км.

5. Командування россійського угрупування "прикриття державного кордону" продовжує роботи, щодо встановлення мінно-вибухових загороджень (МВЗ) та нарощування їх щільності у прикордонних з Україною районах Брянской та Курской областей на так званих "вероятных направлениях и участках прорыва украинских войск", зокрема противник встановив МВЗ:

- в районі с. Новенькое
- в районі с. Ложки
- в районі с. Красные Ляды
- в районі с. Суджа
- в районі с. Клевень (в районі обох селищ - й Курской , й Брянской обл.)

Окрім цього, за певними ознаками, противник веде активну та інтенсивну розвідку українського прикордоння на предмет наявності в цих районах підрозділів зі складу формувань РДК та "Свобода России" (СР).

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...