Провести операцію, щоб "зняти проблему з Авдіївки", можна буде лише у весняно-літній період, - полковник ЗСУ

Полковник запасу ЗСУ, пілот-інструктор Роман Світан в інтерв'ю Radio NV запевнив, що Україна точно втримає східний фронт, передають Патріоти України.

«Утримаємо східний фронт. Є механізми, як утримати. Річ у тім, що східним фронтом сам свого часу займався, ще з генералом Наєвим. Там три лінії оборони. Вони возяться тільки з першою, тому що Мар'їнка, Авдіївка, Торецьк, Горлівка — це перша лінія оборони. Там друга лінія дуже серйозна, це так звані висоти. Якщо подивитися карту висот, видно ці гряди. Друга лінія — це рівень уже Курахового, Карлівки, Очеретиного. Там є третя лінія оборони. Це рівень у районі Покровська, Білопілля. Тому східний фронт ми точно втримаємо. Там досить-таки серйозний укріпрайон», — заявив Світан.

Полковник запасу ЗСУ додав, що кількість знищених під час оборони росіян залежатиме від кількості боєприпасів. «Зараз та сама проблема в Авдіївці. Там, де росіяни пройшли, — це там, де ми повинні були утримувати за допомогою так званих артилерійських завіс. Тобто артилерійським вогнем створювати вогневу завісу. І якщо недостатньо снарядів, природно, завіси не виходить, тобто росіяни там якраз і пройшли і вперлися в укріпрайон, куди далі вони вже просуватися не можуть наразі», — пояснив він.

За словами Світана, провести операцію, щоб «зняти проблему з Авдіївки» можна буде лише у весняно-літній період. «Однозначно буде важко, питань немає. Але [є] достатня кількість сил і засобів для того, щоб у режимі активної оборони утримати фронт цього року по всій його довжині», — підсумував полковник запасу ЗСУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 травня. Обережно з ножами та іншими гострими предметами

понеділок, 20 травень 2024, 7:05

Православна церква України 20 травня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Фалалея, Олександра та Астерія. За старим стилем сьогодні згадують явлення в небі Хреста Господнього в Єрусалимі. . 20 травня наші предки займалися посівом огірків. Для ці...

Дивне в замаху на Фіцо. Замішані російські спецслужби - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 6:15

Замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо влаштував місцевий письменник Юрай Цинтула, який пов'язаний з проросійськими силами. А західні спецслужби незадовго до замаху попереджали, що Росія готує провокації по всій Європі. Що задумав Путін? Про...