"При обороні кожен бій - це річ непередбачувана", - нацгвардієць "Діагноз" про бої за Бахмут

Бахмутщина лишається найгарячішою точкою боїв, де українські воїни зупиняють наступи ворожих сил.

Ще 24 лютого Діагноз був цивільною людиною. Як говорить сам боєць, він приїхав до Києва в гості до рідні, а залишився - на війні.

До служби в 3 батальйоні оперативного призначення «Свобода» Бригади швидкого реагування Національної гвардії України герой проходив службу в багатьох підрозділах, проте вони на той час не займалися бойовими діями на передній лінії.

«На той час я прийняв рішення приєднатися до суто бойового підрозділу. Я чув про батальйон «Свобода», що його бійці беруть участь в найгарячіших точках фронту і сам обрав цей шлях».

На Бахмутському напрямку йдуть найбільш інтенсивні бої на памʼяті Діагнозу, найближчі контакти з противником бувають подекуди на рівні 7-10 метрів. Ворог не боїться підходити до позицій наших воїнів, проте на них там вже чекають.

Одного разу на спостережному пункті ворог штурмував нечисленний підрозділ нашого героя кожні 30-40 хвилин цілу добу.

«Коли ти обороняєшся, кожен бій - це річ непередбачувана. Ти не знаєш повністю стратегії противника, хвилюєшся за побратимів - ворог наступає з усіх сторін. Нас добу штурмували групи різної чисельності з різним озброєнням. Це був найскладніший бій в моєму житті - в нас постійно закінчувався БК і нам не встигали його підносити, а нас то всього було 10 бійців на позиції, проте ми змогли успішно відбити всі атаки ворога».

«Завжди важливо усвідомлювати, з ким ти воюєш. У нас є мотивація, вони ж її не мають. У них є наказ, якась команда, ми бачимо, як вони сунуть на убій, самі не усвідомлюють, навіщо вони це роблять. Ми ж ведемо наш народ та країну до звільнення і перемоги».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Священники, які мали сумніви, говорили, що якби вони ще у 2014-му вийшли з УПЦ МП, то можливо б війни не було, - військовий капелан

неділя, 5 травень 2024, 13:28

Капелан військового інституту національного університету ім. Тараса Шевченка Сергій Дмитрієв розповів, що російська церква давно вже використовується путінським режимом для досягнення своїх політичних цілей, передають Патріоти України. "Для мене було п...

Кремль намагається зробити натяк: Навіщо РФ оголосила в розшук Зеленського, Порошенка і Павлюка - політолог

неділя, 5 травень 2024, 12:44

Політолог Ігор Рейтерович в ефірі Radio NV пояснив, навіщо Росія оголосила в розшук президента України Володимира Зеленського, п’ятого президента Петра Порошенка, а також командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександра Павлюка, передають ...