При Трампі Пентагон поширював антищеплювальну пропаганду в соцмережах, - журналістське розслідування

Вакцини від коронавірусу врятували мільйони життів. Однак у розпал епідемії США і Китай вели дезінформаційну антивакцинальну кампанію. Метою було підірвати довіру до вакцини та засобів захисту від вірусу один одного. Про це йдеться в результатах журналістського розслідування Reuters, передають Патріоти України.

Журналісти опитали понад 25 нинішніх і колишніх чиновників США, військових підрядників, аналітиків соціальних медіа та академічних дослідників. Також розслідувачі вивчили щонайменше 300 Twitter-акаунтів, які брали участь в антищеплювальній кампанії з хештегом #Chinaangvirus ("Китай - це вірус").

"COVID прийшов із Китаю, і вакцина також прийшла з Китаю, не вірте Китаю", - ішлося в типовому повідомленні, що форсувалися в межах кампанії, яку запустив Пентагон. Також людей закликали не довіряти китайським засобам індивідуального захисту.

Зазначається, що на початку 2020 року великі держави вступили в перегони за якнайшвидше створення вакцини від короновірусу. Китай і Росія схвалили свої вакцини вже влітку 2020 року, а західні компанії - тільки під кінець року. Це дало змогу Китаю швидко налагодити постачання своєї вакцини Sinovac за кордон.

Антивакцинальна кампанія Пентагону стартувала навесні 2020 року і зачепила Південно-Східну Азію, Центральну Азію і Близький Схід, куди Китай активно постачав засоби індивідуального захисту, а пізніше і вакцини.

Після того, як на посаду президента США в січні 2021 року вступив Джо Байден, уже навесні Білий дім заборонив Пентагону поширювати дезінформацію про вакцини країн-конкурентів. Також у Пентагоні розпочали внутрішнє розслідування.

Утім, журналісти зазначають, що Китай у той час займався рівно тим самим - поширював дезінформацію про США. Наприклад, китайські чиновники безпідставно стверджували, що коронавірус до Китаю міг завести якийсь американець, який відвідував місто Ухань для участі в міжнародних спортивних змаганнях. Також китайці форсували твердження, що вірус створили у військовій лабораторії в штаті Меріленд. Для поширення версії китайська розвідка також створювала підставні акаунти в соцмережах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія імовірно створила нову загальновійськову армію для розгортання в Україні, - ISW

середа, 26 червень 2024, 10:05

Російська армія нині проходить масштабні реформи, включаючи створення нових загальновійськових з'єднань армійського рівня, вважають аналітики. Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті припускає, що Росія могла сформувати ще одну загальновійськову а...

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

середа, 26 червень 2024, 8:51

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...