Пригожин-"Недобахмутський" сподівається усунути з посади Шойгу після "вирішальної перемоги в "Артьомовскє", - ISW

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин сподівається усунути з посади міністра оборони РФ Сергія Шойгу після "вирішальної перемоги в Бахмуті" та замінити його на відставного заступника оборонного відомства Михайла Мізінцева. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Силовики, схоже, не досягли успіху у своїх спробах залякати Пригожина і змусити його підкоритися. Пригожин заявив, що готовий боротися з "бюрократами", і звинуватив їх у спробі отримати більше влади, використовуючи "Вагнер" для ведення війни", - йдеться в повідомленні.

Пригожин також звинуватив неназваних чиновників у байдужості до загибелі росіян на фронті і саркастично заявив, що майбутній міністр оборони Росії перебуває в Бахмуті вже більш як тиждень, відповідаючи на запитання, чи прийняв Шойгу його запрошення відвідати лінію фронту в Бахмуті.

Аналітики нагадують, що нещодавно Пригожин оприлюднив свою співпрацю з колишнім заступником міністра оборони Росії з логістики, а нині заступником командувача ПВК "Вагнер", генерал-полковником Михайлом Мізінцевим, і не виключено, що Пригожин намагається просунути Мізінцева на заміну Шойгу.

"Пригожин, ймовірно, знає, що Путін не зовсім переконаний у здатності Шойгу виграти війну, і, можливо, сподівається, що вирішальна перемога в Бахмуті дасть йому важелі впливу, щоб замінити Шойгу на чиновників, пов'язаних з Вагнером. І Пригожин, і Шойгу, ймовірно, сприймають цю ворожнечу як питання екзистенції", - зазначається у звіті ISW.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна втратила вікно можливостей, щоб убезпечити себе від агресії РФ, - Портников

субота, 27 квітень 2024, 23:15

Журналіст Віталій Портников вважає, що Україна могла убезпечитися від агресії Росії в період 1991-2001 рр., проводячи політику євроатлантичної інтеграції, передають Патріоти України. "Історичний досвід Росії доводить, що російська влада може переформат...

Конфіскація російських активів: Міністр юстиції Малюська розповів про три ймовірні сценарії

субота, 27 квітень 2024, 23:00

Питання конфіскації російських активів буде вирішене на саміті G7 в середині червня. Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «У середині червня в Італії відбудеться саміт на рівні лідерів...