Пригожин пообіцяв вбити "Космоса"-Рогозіна за його необережні висловлювання, - політолог Бєлковський

Колишній глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін – єдиний представник російської еліти, який вірить, що початкових цілей розпочатої Росією проти України війни буде досягнуто. Таку думку в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону висловив російський політолог Станіслав Бєлковський.
Бєлковський сказав, що під "демілітаризацією" та "денацифікацією" України, а саме ці цілі спочатку озвучив президент Росії Володимир Путін, малося на увазі знищення Збройних сил України, а також повалення української влади і зміна її на проросійську, передають Патріоти України.

Від цих "амбітних" цілей, на думку політолога, Росія вже відмовилася. Зараз, як вважає Бєлковський, Путін хоче зберегти сухопутний коридор у Крим, зняти санкції з частини енергетичного сектора і розморозити російські активи, заарештовані на Заході.

"[Про початкові цілі] вже ніхто не думає, крім Дмитра Олеговича Рогозіна, якого обіцяв фактично вбити [російський бізнесмен, засновник приватної військової компанії "Вагнер"] Євген Вікторович Пригожин за його необережні висловлювання", – сказав політолог.

У Росії зараз, підкреслив він, "все розставлене по місцях: хто може відкривати рота, а хто ні". Рогозін у 2018–2022 роках був генеральним директором російської державної корпорації "Роскосмос". 15 липня 2022 року Путін підписав указ про його звільнення. У Кремлі, як повідомило агентство РБК, обіцяли "своєчасно працевлаштувати" Рогозіна і говорили, що без роботи він не залишиться.

Російські ЗМІ писали, що Кремль хоче створити з окупованих територій України (Криму, частини Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей) "Кримський федеральний округ" і призначити Рогозіна повноважним представником президента Росії. Однак про будь-які призначення Рогозіна так і не повідомляли, а в листопаді він заявив, що очолив "групу воєнних радників", які надають бойовикам "ДНР" і "ЛНР" "військово-технічну підтримку".

Рогозін у своєму Telegram регулярно коментує ситуацію на фронті, викладає фотографії з окупованих регіонів України, які він відвідує. Він, зокрема, наполягає, що Україна у війні має капітулювати, а також що Росія має захопити Київ. "Якщо ми зупинимося, то ми матимемо на своїх західних кордонах колосальний накачаний ненавистю і зброєю потенціал, який ставить під сумнів сам факт нашого існування. Тому або ми, або вони", – заявив Рогозін російським пропагандистам у грудні.

3 грудня у пов'язаному з Пригожиним Telegram-каналі "Кепка Пригожина" з'явився коментар бізнесмена щодо візитів Рогозіна на Донбас і нібито його зустрічі з найманцями з ПВК "Вагнер". Пригожин заявив, що підрозділи ПВК "Вагнер" перебувають у безпосередній близькості до українських позицій, "тому туди різного роду "перевіряючі" не їздять, зокрема з метою піару". Окрім того, Пригожин розкритикував форму, яку носить Рогозін і яка, за його словами, нагадує "натовську".

"Підрозділи ПВК "Вагнер" досить добре підготовлені й уважно відстежують у приціли представників НАТО. Тому якби людина в натовському одязі наблизилася до позицій ПВК "Вагнер", то думаю, ми відправили б її у пластиковому мішку для впізнання", – заявив Пригожин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Хочу спитати тих дегенератів, які більше за всіх стрибали з трусів для заборони Телеграму, як тепер масово збирати інформацію та взаємодіяти з ТОТ", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 0:00

"Хочу сказати велике "дякую" тим додікам, які кричали про підконтрольність телеграму ФСБ. Ця хвиля лайна помножена на хайп і політику дійшла до засновника ТГ. І він заявив що буде видаляти боти для передачі координат і у нас і у русні", - пише журналіс...

Гаубиці "Гвоздика" та "Акація": Британська фірма купила радянську артилерію Саддама Хусейна і відправила в Україну, - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 23:53

Приватна фірма Tanks-a-lot, що базується у Великій Британії, скористалася можливістю придбати старі радянські гаубиці, які колись служили частиною арсеналу колишнього диктатора Іраку Саддама Хусейна, інформують Патріоти України. Як пише сайт bneIntelli...