Пригожин пропонував Україні здати позиції військ РФ в обмін на відведення підрозділів ЗСУ з Бахмуту: Washington Post оприлюднила секретні документи Пентагону

Втрата Бахмуте стане справжньою особистою катастрофою для кривавого кухаря Путіна. Тому він готовий на все, аби врятувати власну шкуру. Якщо при цьому можна підставити Шойгу та Герасимова - тим краще

Засновник російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин нібито пропонував Україні в обмін на відведення підрозділів ЗСУ з Бахмуту, де його найманці зазнають великих втрат, розкрити дані про позиції військ РФ для більш перспективних атак. Українська сторона на це не погодилася, йдеться у новій порції оприлюднених документів розвідки США, що просочилися в мережу через платформу Discord.

Таку "екстраординарну пропозицію", зазначається у матеріалі, "кухар Путіна" зробив через якісь свої таємні контакти Головному управлінню розвідки Міноборони України наприкінці січня, коли "вагнерівці" тисячами гинули під час штурмів Бахмуту.

"Пригожин публічно ворогував із російськими воєначальниками, які, як він затято заявляє, не змогли озброїти і поповнити запаси його сил, які надавали життєво важливу підтримку військовим зусиллям Москви. Але він також є союзником президента Росії Володимира Путіна, який цілком може розцінити пропозицію Пригожина обміняти життя бійців "Вагнера" на російських солдатів як зрадницьку", - йдеться в публікації.

При цьому документ не уточнює, які позиції російських військ пропонував розкрити керівник "вагнерівців".

"Два українські чиновники підтвердили, що Пригожин кілька разів розмовляв з управлінням української розвідки. Один із чиновників сказав, що Пригожин неодноразово робив пропозицію щодо Бахмуту, але Київ відхиляв її, тому що чиновники не довіряють Пригожину і вважали його пропозиції нещирими", - йдеться в матеріалі.

У Вашингтоні також не повірили таким намірам керівника "вагнерівців", розповів офіційний представник США.

"Українські та американські офіційні особи говорили на умовах анонімності, щоб обговорити конфіденційну інформацію", - пише WP.

Інші документи Пентагону, що просочилися, показують, що чиновники Міноборони РФ в приватному порядку ставили собі питання, як реагувати на критику Пригожиним дій їхніх збройних сил, і його вимоги про додаткові ресурси. У документах також йдеться про боротьбу за владу між "кухарем Путіна" та вищими посадовими особами РФ, включно з міністром оборони Сергієм Шойгу.

"На цьому напруженому тлі Пригожин підтримував таємні відносини з українською розвідкою, які, окрім телефонних дзвінків, включали особисті зустрічі з офіцерами ГУР у невказаній африканській країні, йдеться в одному документі", - пише видання.

Також у матеріалі йдеться, що Пригожин нібито говорив офіцеру української розвідки, що війська РФ мають труднощі з постачанням боєприпасів, радив ЗСУ просуватися вперед і штурмувати адмінкордон з окупованим Кримом, у той час, як бойовий дух Росармії був низьким.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...