"Пригожин примудрився одночасно дискредитувати Путіна, СВО і все військове керівництво РФ", - Голобуцький

"Російські пабліки голосніше заговорили про заколот у владних ешелонах - мовляв, "сімейні" б'ються за владу з "кремлівськими військовими", Путіна списують, а "СВО" здають", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Спонукало цей виток "зради" останнє інтерв'ю Пріґожина, де він примудрився одночасно дискредитувати Путіна, СВО і все військове керівництво (передусім Шойґу): мовляв, у війні не було потреби. Ніхто не "бомбіл 8 лєт" - був обмін окремими ударами між арміями. Ніяке НАТО сюди не збиралось - здалась їм та Україна. І ніхто ніяких "ударів з 4-х напрямків" не планував - а оце вже повністю дискредитує свіжу доповідь Наришкіна і Служби зовнішньої розвідки (згідно з якою "готувалась атака на Донбас").
Просто Путіна дезінформували. Просто Медведчук вмовив Путіна організувати йому швиденько танково-десантним проривом крісло президента України - а Шойґу одразу поклав під Гостомелем купу російських солдатів.
А Росії це було абсолютно без потреби. А якщо хтось дійсно обґрунтував неймовірні вигоди від тотально підконтрольної України, то взяти її під контроль можна було суто економічними методами - трохи довше, зате надійно і на порядки дешевше.
В підсумку Пріґожин практично відкрито заявив, що Путін не керує країною і нічого не розуміє в поточній ситуації (бо його дурить все його оточення). Дійсно, типова риторика заколотника.
Але оскільки Пріґожин не сам по собі, а реалізує стратегію Ковальчуків - то російські аналітики роблять висновок, що під прикриттям війни ця група хоче опустити довкола Росії нову "залізну завісу" і спокійно правити цією ізольованою територією (хоча як на це подивиться Китай, котрий вже вписав "Північні території" в довгострокові економічні і соціальні плани? Хіба би дійсно розділити РФ на окремі зони впливу чи й держави).
Звісно, війна цій групі не потрібна - бо дорого і ризиковано. І Україна не потрібна - ні вся, ні окремі окуповані території. З цієї ж причини в російському інфопросторі вже зафіксоване очікування "нового Хасав'юрта" (угоди, якими завершилась Перша чеченська - з відведенням російських військ попри кількість відрізаних російських голів, і з нульовими вимогами чи обмеженнями для чеченців, а тоді - зі сплатою, фактично, данини Кремлем).
Так що з цієї точки зору Пріґожин виступає навіть "голубом миру" - отаким кривавим голубом з кувалдою...".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...