Прикордонників озброїли хорватськими РСЗВ RAK-SA-12


На озброєння українських Сил оборони поступили нові хорватські реактивні установки RAK-SA-12 калібру 128 мм.

Демонстрація установок відбулася на заході з нагоди Дня прикордонника.

З хорватськими причіпними RAK-SA-12 також ознайомився Президент України Володимир Зеленський.

Хорватська РСЗВ RAK-12 розроблена на початку 1990-х і є значно полегшеною версією югославської РСЗВ M-63 Plamen.

РСЗВ стоїть на озброєнні армій Хорватії, Азербайджану та з’явилися у Сирії.

Хорватська реактивна система залпового вогню RAK-SA-12 компанії Madlerd українських прикордонників. Квітень 2023. Україна. Фото: Офіс Президента України

Оновлена реактивна система RAK-SA-12 компанії Madlerd призначена для ведення вогню по великих площах на дистанціях від 800 до 8500 метрів.

Застосовується для ураження живої сили та техніки супротивника на відкритій місцевості або укриттях.

Завдяки невеликій вазі, відносно великій дальності та уражаючій здатності RAK-SA-12 підходить для дій на різних типах місцевості та в будь-яких метеорологічних умовах.

Пускова установка може використовувати такі типи реактивних снарядів калібру 128 мм: М91, М91А1 та М91А2, оснащені підривниками РУК М92 та РУТІ М94.

Ракету можна використовувати в діапазоні температур від -30 до +50°С.



Хорватська реактивна система залпового вогню RAK-SA-12 компанії Madlerd

Розрахунок пускової установки складається із п’яти бійців, якими командує командир групи. Час переведення пускової установки з транспортного до бойового становить 1 хв 30 с, назад з бойового до транспортного – 1 хв.

РСЗВ можна перевозити автомобільним, залізничним, морським чи повітряним транспортом. Порожня пускова установка може буксируватися зі швидкістю до 80 км/год асфальтовими дорогами, до 50 км/год щебенем і до 25 км/год бездоріжжям. Завантажену пускову установку можна буксирувати зі швидкістю до 60 км/год асфальтовими дорогами, до 40 км/год щебенем і до 15 км/год бездоріжжям.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...